U susret crnom februaru reči Goce Šaulić paraju dušu: Druga polovina mene je u Aleji, gde odlazim da mu ispričam šta ima novo

U susret crnom februaru reči Goce Šaulić paraju dušu: Druga polovina mene je u Aleji, gde odlazim da mu ispričam šta ima novo

Autor: | 30/01/2022

0

Goca Šaulić slomljena u susret godišnjici Šabanove smrti

U nemačkom gradu Giterslou prošle nedelje održano je suđenje Alsinu Leventu, koji je 17. februara 2019. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio Šaban Šaulić. U stravičnom sudaru, pored legende naše narodne muzike, poginuo je i klavijaturista Mirsad Kerić, dok je pevačev kum Slobodan Boban Stojadinović teško povređen. Levent, Turčin sa nemačkim državljanstvom, optužen je za dva ubistva iz nehata, jedan slučaj nanošenja teških telesnih povreda iz nehata, za vožnju u alkoholisanom stanju pod uticajem marihuane i vožnju bez vozačke dozvole. Na kraju procesa sudija je smatrao da je adekvatna kazna – tri godine i tri meseca zatvora.

Pročitajte: Gordana Šaulić razočarana presudom Šabanovom ubici - Tužni smo, u tom čoveku nismo videli ni trunku kajanja

Rajko Ristić

 

Neposredno po izricanju presude javila se Gordana Šaulić:

‒ Tužni smo i razočarani, ne zbog visine kazne, jer smo od početka znali da nemački zakoni ne predviđaju dugogodišnji zatvor za ovakvo nedelo. Nesrećni smo jer posle tri godine nismo videli ni trunku kajanja u tom čoveku, koji je uzeo dva života i dve porodice zavio u crno. Očekivali smo da posle svega u njemu vidimo makar malo ljudskosti, ali to se nije dogodilo.

Pročitajte: Ovo je presuda - Psovke i sukob na suđenju za Šabanovu smrt, osuđeni Goci, Mihajlu i Saneli poručio samo jedno

Luka Šarac

 

Gostujući u jutarnjem programu Goca Šaulić govorila je koliko joj Šaban nedostaje, koliko joj fale njihovi razgovori, koliko im je teško u trenucima kad se njihovoj deci i unucima dešavaju lepe stvari, jer on nije tu da se raduje s njima.

‒ Uvek će biti deo nas i stalno se pitamo šta bi rekao tata, ali idemo dalje. Luka ga je zvao dekara, imali su poseban odnos. Unuke ga pamte, često ga spominju. Bio je najsrećniji sa njima. Mladost je bila takva da je malo vremena provodio sa decom, pa se posvetio unucima.

Pročitajte: Gordana Šaulić donela odluku koja će mnoge iznenaditi - Šta na to kažu Ilda, Sanela i Mihajlo?

Luka Šarac

 

Gordana je ispričala da su ona i Šaban zajedno odrastali i prolazili kroz sve bure i oluje, te da su uvek imali svoj brod koji je znao gde mu je luka. Najvećim uspehom smatrali su svoje troje dece. S ponosom i setom ističe da je njen pokojni suprug sve što je radio – radio najbolje.

‒ Bili smo jedno drugom vetar u leđa. Moj život je bio Šaban, njegov život i njegova karijera. Ja više nikad neću biti cela osoba. Uvek ću biti pola, jer druga polovina je tamo u Aleji, gde odlazim da mu ispričam šta ima novo. Nekad bude malo lakše... Otišao je prerano, a imao je mnogo i planova i želja. Trebalo je da dođe vreme koje bi bilo samo naše.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti