Težak život dobitnice Oskara: Siromaštvo, zlostavljanje i sestrino samoubistvo na duši Džesike Čestejn zauvek su ostavili rane

Težak život dobitnice Oskara: Siromaštvo, zlostavljanje i sestrino samoubistvo na duši Džesike Čestejn zauvek su ostavili rane

Autor: | 29/03/2022

0

Džesika Čestejn imala je teško detinjstvo

Teška životna priča obeležila je detinjstvo američke glumice Džesike Čestejn, dobitnice Oskara za najbolju glumicu u glavnoj ulozi.

Pročitajte: Dodela Oskara 2022 - Burno veče u Holivudu! Umesto aplauza šamar na sceni, dame pokazale da moda kreće u novom smeru (foto)

Guliver Getty Images

 

Džesika Čestejn rođena je u Sakramentu u Kaliforniji. Otac Majkl Monasterio bio je rok bubnjar, a majka Džeri Čestejn prodavačica „brze hrane“ na uličnom štandu. Iako su u prvo vreme negovali idiličan odnos, kada su dobili drugu ćerku, iznenada su odlučili da se raziđu.

Džeri ubrzo otpočinje vezu sa agresivnim i nasilnim partnerom koji ju je fizički zlostavljao, a posle njega udaje se za vatrogasca Mišela Hastija, prvog muškarca u porodici koji je Džesiki pružio osećaj sigurnosti.

Pročitajte: Džesika Čestejn - Nisam bila dovoljno lepa za Holivud

Instagram

 

Taman kada je izgledalo da je sve došlo na svoje mesto, Džesikina sestra Džulijet, koja se godinama borila sa zavisnošću, oduzela je sebi život očevom sačmarom. Za razliku od slavne glumice, koja nije htela da čuje za njega, Džulijet je upravo kod njega provela svoje poslednje dane.

‒ Njena smrt me je potpuno promenila. Više mi ništa nije bilo važno. Shvatila sam koliko su gluma, filmovi, haljine i „Oskari“ beznačajni ‒ ispričala je jednom prilikom Džesika.

Pročitajte: Gladovala, a sada je zvezda - Trnoviti počeci Džesike Čestejn

Getty Images

 

Nakon što se proslavila u svetu glume, inspirisana ličnim iskustvom, Džesika Čestejn posvetila se borbi za ženska prava.

‒ Borba za ženska prava izuzetno mi je važna. Strast i volja da učinim svet ravnopravnijim verovatno proizlazi iz odrastanja u siromašnoj porodici sa samohranom majkom. Na sopstvenoj sam koži naučila koliko je truda potrebno da nadvladate prepreke ako ste rođeni u nepovlašćenoj porodici i ako ste žena.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još