Vesna prvi put o braku sa Kemišom: Samo sam sa njim imala svadbu i bila mlada, ali nisam bila spremna da budem žena na kojoj počiva kuća

Vesna prvi put o braku sa Kemišom: Samo sam sa njim imala svadbu i bila mlada, ali nisam bila spremna da budem žena na kojoj počiva kuća

Autor: | 26/03/2022

0

Kemiš i Vesna bili su kratko u braku

Folk dive Vesna Zmijanac i Zorica Brunclik nisu razgovarale tri decenije, a jabuka razdora bio je jedan čovek – Miroljub Aranđelović Kemiš. Vesnin bivši, a Zoričin sadašnji suprug. Pričalo se da je Zorica otela Vesni muža, što je poznati harmonikaš kasnije demantovao. No, šta god da je bilo – bilo je odavno, a zvezde estradne stare garde nekako su uspele da zakopaju ratne sekire.

Pročitajte: Mladi i iskreno zaljubljeni - Jedina fotografija sa venčanja Vesne Zmijanac i Kemiša će vas oduševiti, kakva je to ljubav bila (foto)

Andreja Damnjanović

 
 

U „pokušaju autobiografije“, koji nosi naziv velikog hita „Kad zamirišu jorgovani“, Vesna je pomenula i muškarce koji su u njenom ljubavnom životu ostavili najviše traga, a prisetila se i kako je upoznala prvog muža. Bilo je to na samom početku karijere.

‒ Otprilike u isto vreme, pa i nešto pre moje prve ploče, upoznala sam Miroljuba Aranđelovića Kemiša, čoveka koji će kasnije (kada već budem imala snimljenu i svoju veliku, LP ploču) postati moj prvi zvanični suprug, i koji će raditi sa mnom i za mene na nekim od mojih narednih ploča. 

Pročitajte: Vesna Zmijanac nikad iskrenije o ljubavnom životu - Voleli su me tuđi muškarci, zato sam danas sama

Zapravo, za Kemiša (kao za pravo čudo od deteta, koji je maestralno svirao klasičnu muziku na harmonici i učio na nemačkom konzervatorijumu) sam kroz priču i pohvale čula još u vreme svog boravka u Beču i „tezgarenja“ uz Šabana po Evropi. Kasnije sam ga, naravno, izgubila iz vida, a on je, eto, negde krajem sedamdesetih počeo da se pojavljuje (vrativši se u zemlju) po kafanama uz magistralu. 

Kemiš i Vesna posle braka ostali su u dobrim odnosima

Ibarska je mnogim danas zvučnim imenima bila sudbinska magistrala. Kako pevačica dalje navodi u knjizi, prvi dani ljubavi sa Kemišom nisu bili previše ozbiljni:

‒ U početku su naša viđanja bila retka, a veza klimava. Razdvojeni poslom, često stotinama kilometara daleko jedno od drugog, nismo bili baš nešto preterano vezani. Ali, računalo se da smo zajedno. U toj neobaveznosti ubrzo smo nekako i prekinuli naše zabavljanje. Kao kada neko dune u sveću. Mrak. Ništa. No, da se ne bih kasnije vraćala na to, želela bih sada da opišem naše ponovno zbližavanje, koje se na kraju završilo brakom. Mojim prvim brakom i jedinom svadbom (jedinom svadbom u mom životu na kojoj sam ja bila mlada). Posle našeg razlaza Kemiš se ubrzo oženio, ali je u tom braku ostao kratko. Period pevanja uz njega (kao i u vreme našeg kasnijeg zajedništva) ostao mi je u lepom sećanju. Posle brzog razvoda Kemiš je otišao u vojsku, a iz vojske – pravo u moj stan i u brak sa mnom.

Pročitajte: Onom koji me je zvao Veco - Ljubav Vesne Zmijanac i moćnog političara bila je javna tajna, isplivalo svedočanstvo fatalne veze

Andreja Damnjanović

 

A kako je izgledala ta „jedina svadba“ u njenom životu?

‒ Svadba k'o svadba. Velika i lepa. Mnogo kolega i koleginica, koji naravno nisu odoleli da ne uzmu mikrofon. Pevali su svi. Čak i ja, iako sam se na početku trudila da budem prava mlada – vesela, ali smerna, dostojanstvena. 

Brak i život sa Kemišem bili su obični i mirni, kaže. Nešto što možda ne bismo očekivali od dvoje ljudi koji se bave muzikom, posebno žanrom koji je toliko popularan da su večito na točkovima.

‒ Mnogo rada, naravno. U početku smo stanovali u mom stanu. Kasnije smo se selili, ali ništa vredno pomena. 

Pročitajte: Mladi i iskreno zaljubljeni - Ovako su Kemiš i Vesna izgledali na svom venčanju (foto)

Printscreen

 

Rastali su se u miru. Nije bilo nikakvog otimanja, niti treće osobe, iako se o tome dugo pričalo.

Razvod nam je bio kao i brak: miran, suzdržan i dogovoren. Od Kemiša sam mnogo naučila, mnogo mi je u daljoj karijeri koristilo njegovo veliko muzičko iskustvo, umeće i znanje, koje mi je štedro prenosio. Razišli smo se u trenutku kada smo o istim (i zajedničkim) stvarima počeli različito da mislimo. Još nisam bila spremna da budem i supruga (u pravom smislu reči) i žena; ona na kojoj, kako kažu, počiva kuća. Nisam htela ni da budem u senci. Dece nismo imali, stare spone su polako pucale, novih nije bilo. I, kao najvažnije, nedovoljno me je privlačilo ono iza onih, tek odškrinutih vrata, vrata kraljevstva koje mi je (već i u tom trenutku) pripadalo. Moj put je bio (samo) moj put. Morala sam njim. Dokle god puta ima. Do vrha, ako već put ka vrhu vodi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti