Srpski košarkaš zarobljen u Ukrajini, preko Instagrama moli za pomoć: Pokušavam da izađem iz ove zemlje (foto)

Srpski košarkaš zarobljen u Ukrajini, preko Instagrama moli za pomoć: Pokušavam da izađem iz ove zemlje (foto)

Autor: | 24/02/2022

0

Drama srpskog košarakaša Aleksandra Zečevića

U noći između srede i četvrtka počela je invazija Rusije na Ukrajinu. Sirene zavijaju u gradovima, scene koje do sveta dopiru su potresne, a mnogi građani pokušavaju da pronađu način da izađu iz zemlje. Među njima je i srpski košarkaš Aleksandar Zečević, koji igra za klub iz Harkova, drugog po veličini grada u Ukrajini, u neposrednoj blizini granice sa Rusijom.

Pročitajte: Stravična nesreća - Zvezda NBA košarke Šon Bredli ostao paralizovan

Instagram

 

On je jutros na Instagramu podelio dramatičnu fotografiju sa jednog autoputa. Vidi se kako kolone vozila napuštaju grad, u koji su pre nekoliko časova ušli tenkovi.

Košarkaš, rodom iz Futoga, na engleskom je napisao: „Pokušavam da izađem iz ove zemlje“. Dao je izjavu za „Radio-televiziju Srbije“, opisavši haos sa lica mesta.

Instagram

 

‒ Imali smo četiri Amerikanca u klubu, svi su otputovali sinoć iz Kijeva. Ja sam trenutno jedini stranac. U stalnom sam kontaktu sa našom ambasadom. Pratimo situaciju, a ako se ona pogorša, klub je napravio plan evakuacije, da me pošalju na bezbedno mesto. Moja porodica želi da sednem u prvi avion, čak je otac hteo da dođe da me bukvalno pokupi i odvede kući...

Zečević je karijeru počeo u Americi, gde je igrao za Univerzitet „Florida“. Po povratku u Evropu nastupao je za klub u Slovačkoj, a potom obukao dres „Sokolova“ iz Harkova.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti