Zauvek zaspao: Aki Rahimovski iza sebe ostavio legendarne hitove i troje dece, najmlađe dobio pre dve godine

Zauvek zaspao: Aki Rahimovski iza sebe ostavio legendarne hitove i troje dece, najmlađe dobio pre dve godine

Autor: | 22/01/2022

0

Preminuo Aki Rahimovski

Poštovaoce starog dobrog ex Yu rokenrola, ali i svakog drugog zvuka na ovim prostorima, šokirala je vest da nas je u 66. godini napustio Aki Rahimovski, vokal legendarnog zagrebačkog benda „Parni valjak“. Prethodnih nedelja na oficijelnim stranicama grupe na društvenim mrežama najavljivana je turneja, raspored se stalno menjao jer broj zakazanih koncerata nije bio dovoljan zbog velikog interesovanja, a pre nekoliko časova, umesto nekog novog datuma, osvanule su reči koje su nam zaledile krv u žilama:

- Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1. 2022, zauvek zaspao Aki Rahimovski – napisali su članovi benda, uz stihove “Za malo nježnosti na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati…”

Pročitajte: Velika tuga - Prerani odlazak Akija Rahimovskog šokirao javnost

Instagram

 

Preminuo je u bolnici u Novom Mestu. U tom slovenačkom gradu živeo je poslednjih godina zbog ljubavi sa Barbarom Vesel, s kojom je u februaru 2020. dobio ćerku. Uzrok smrti nije saopšten, zna se samo da mu je jutros iznenada pozlilo.

Preminuo Aki Rahimovski, region ispraća ikonu jugoslovenskog roka

Slavni pevač, čije je pravo ime bilo Aleksandar, rođen je u junu 1955. u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzičar, već sa sedam godina je i sam krenuo istim putem i upisao muzičku školu. Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava, a nakon nastupa na zagrebačkom festivalu 1975. godine upoznao je Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena, s kojima je osnovao „Parni valjak“, jedan od najdugovečnijih rok bendova u regionu. Vlasnici su velikih hitova, pomenimo tek „Uhvati ritam“, „Jesen u meni“, „Sve još miriše na nju“, „Prokleta nedelja“, „Ljubavna“, „Moja je pjesma lagana“... Popularnost im nikad nije bila pod znakom pitanja – za svaki nastup, u svakom kutku bivše države, uvek se tražila karta više.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Parni Valjak (@parnivaljak)

Iako je Aki ljubomorno čuvao svoj privatni život, znamo da iz prvog braka ima sina Kristijana, koji je nasledio njegove muzičke gene, da je ćerku Dinu dobio u drugom braku sa Ingrid, s kojom je živeo skoro četiri decenije, i da se nakon toga zaljubio u 27 godina mlađu Slovenku Barbaru, koja mu je nedavno podarila još jedno dete.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti