Otkriven uzrok smrti legendarne Beti Vajt koja je preminula tri nedelje pred 100. rođendan

Otkriven uzrok smrti legendarne Beti Vajt koja je preminula tri nedelje pred 100. rođendan

Autor: | 11/01/2022

0

Uzrok smrti Beti Vajt 

Samo 17 dana delilo je Beti Vajt od rođendana kojim bi zaokružila ceo jedan vek. Uprkos dubokoj starosti, njen odlazak rastužio je svet. Bila je aktivna do poslednjeg daha, osmeh joj nikad nije silazio s lica i svi su bili ubeđeni da će živeti večno.

Pročitajte: Samo dve nedelje pred svoj 100. rođendan - Preminula Beti Vajt

Guliver Getty Images

 

Legendarna glumica doživela je moždani udar šest dana pre smrti, te je mirno preminula u snu, stoji u njenoj smrtovnici. Službeni uzrok smrti Beti Vajt naveden je kao „cerebrovaskularna nesreća“, piše portal „TMZ“.

Iako moždani udar može uzrokovati trajno oštećenje mozga i dugotrajan invaliditet, izvori su otkrili da je Beti bila „budna i koherentna“.

Pročitajte: Holivud u crnini - Ikona sedme umetnosti pronađena mrtva u svojoj kolibi

Guliver Getty Images

 

Holivudska ikona, jedna od najcenjenijih komičarki u istoriji kinematografije i prva dama televizije rođena je 17. januara 1922. godine. Tokom duge karijere, koja je počela još pre Drugog svetskog rata, igrala je u više od 120 filmova i serija, a najveću popularnost donele su joj čuvene „Zlatne devojke“. Kada su je pitali u čemu je tajna dugovečnosti, Beti je rekla da je celog života izbegavala da jede zeleno povrće.

Pročitajte: Tihi odlazak ikone jugoslovenske mode - Preminula Tamara Bakić

Guliver Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti