Neopisiva tuga: Preminuo košarkaš Stevan Jelovac

Neopisiva tuga: Preminuo košarkaš Stevan Jelovac

05/12/2021

0

Stevan Jelovac preminuo je od posledica moždanog udara koji je doživeo 14. novembra na terenu. Vest da je sjajni Jelovac, inače košarkaš i prvotimac AEK-a, preminuo zvanično je potvrdio atinski klub.

"Kako se nositi sa pošastima sudbine? Kako se pomiriti sa neshvatljivim? Našeg nasmejanog deteta nema... Tragedija. Neizreciva bol. Tužna vest je malopre stigla iz Srbije. Naš borac, naš brat Stevan je postao anđeo. Odleteo je u nebo...

17. avgust 2021 - uputio nam je velikodušan osmeh. Teška vremena, Svima nam je to bilo potrebno.

14. novembar 2021. - vreme se zamrznulo. Naš brat je počeo da vodi najveću bitku u svom životu. Tim je crpio snagu iz svog meča, iz njegove strasti, van očekivanja. Nadajući se

Pročitajte: Reprezentativac Srbije - Košarkaš Stevan Jelovac doživeo moždani udar na terenu, lekari mu se bore za život

5. decembar 2021 - 22 dana kasnije... Neravnopravna bitka je završena. Stevan nije mogao da izdrži... Šta sada reći njegovoj porodici? Njegovim roditeljima? Njegovoj sestri?

"Anđele, ti letiš ovde, pateći i nevidljivi, uhvati me za ruku, ljudi imaju zlatne zamke", napisao je jedan pesnik. Nema reči utehe, one ne postoje. Istorija našeg slavnog kluba je isprepletena s teškoćama i tragedijama, ali sada si preterao.

"Slomi mi srce, izgubio sam nasmejano dete..."

Srećno, brate naš", stoji u emotivnoj poruci Košarkaškog kluba AEK.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gazzetta.gr (@gazzetta.gr)

AEK se nekoliko dana nakon moždanog udara oglasio, uz napomenu da je stanje srpskog igrača stabilno, ali i dalje kritično. Nažalost, situacija se dodatno zakomplikovala, što je rezultiralo tragičnim epilogom. Pre nekoliko dana Stevan je prebačen u Srbiju, na zahtev porodice. Nažalost, uz sav napor lekara, nije mu bilo spasa. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs printscreen youtube