Miss Srbije Andrijana Savić spremna za svetski izbor lepote: Daću svoj maksimum, uz mnogo vere i optimizma

Miss Srbije Andrijana Savić spremna za svetski izbor lepote: Daću svoj maksimum, uz mnogo vere i optimizma

Autor: | 28/11/2021

1

Miss Srbije Andrijana Savić pred odlazak u Portoriko

Sedamdeseti izbor najlepše devojke sveta održaće se u Portoriku, a Srbiju će tog 17. decembra predstavljati Andrijana Savić. Pošto je prošle godine zbog pandemije izostalo i internacionalno i domaće takmičenje, njen mandat traje duplo duže nego što je uobičajeno. Andrijana je postala mis dok je bila u srednjoj školi, a danas studira Višu medicinsku. Budući da je od kompanije “Miss Yu” dobila stipendiju paralelno pohađa privatni fakultet „PMC“. Ambicije joj ne menjkaju ni kad je reč o profesionalnoj budućnosti, ni kad govori o predstojećem izazovu. Na pitanje da li je rečenica “idem na pobedu” odraz neverovatne samouverenosti ili nečega drugog, odgovara:

‒ Rekla bih svega pomalo. Šalu na stranu, volim taj svoj takmičarski duh i verujem da je sve moguće ako dovoljno želiš. I titula mis Srbije delovala mi je nedostižno, ali – evo me. Svesna sam da govorimo o izboru svetskih razmera, ali kakav god izazov da mi postavite, probaću da mu odgovorim hrabro, dajući maksimum, uz mnogo vere i optimizma. Najbitnije mi je da sam uložila celu sebe, a kada tako uđete u priču, bez obzira na finalni rezultat, ne možete da se razočarate.

Pročitajte: Čuveni holivudski glumac obožavao je njene viceve - Kako danas izgleda Miss Jugoslavije Tamara Šaponjić

Dejan Milićević

 

Krunu ste već dobili, ali od porodice. Nedavno ste se na „Instagramu“ pohvalili ogrlicom i minđušama u tom obliku.

‒ Nisam sujeverna, ne nosim crvene končiće i slične stvari, ali ovaj poklon od najbližih doživljavam kao veliki podsticaj. Uliva mi snagu kad god ga pogledam jer za mene ima posebnu emotivnu vrednost.

Na koga sve mislite kad govorite o porodici?

‒ Na roditelje, deku, sestru, brata… Mama je zaslužna što sam se takmičila za titulu najlepše, a deka se predano bavi “pres klipingom”. Ima 87 godina, ali kada biste ga upoznali, shvatili biste da je njegov duh zaista mladalački. Da živite u Zemunu, mogli biste nas sresti dok se šetamo ili vozimo bicikl. U vreme karantina naučila sam ga da koristi savremene tehnologije, pa sada redovno čita portale, mada je i dalje zaljubljenik u štampane medije iz kojih iseca tekstove o meni. Već sam mu obećala da ću mu preko „WhatsAppa“ i „Vibera“ redovno slati fotografije iz Portorika. Od moje 15. godine, kada smo počeli da zajedno živimo, izgradili smo harmoničan odnos u kome svako poštuje navike onog drugog, a imamo i naše rituale. Ujutru on meni kuva čaj, uveče ja njemu. (smeh)

Kako se slažete sa sestrom i bratom?

‒ Sestra je starija, pa smo morali da je slušamo dok smo bili mali, a brat je najmlađi i uživa u statusu našeg miljenika. Sigurno je da ćemo zauvek jedni drugima biti najveći oslonac.

Pročitajte: Ključ lepote nekadašnje mis sveta - Prijanka Čopra otkriva svoje beauty tajne

Dejan Milićević

 

Da li su vam u agenciji rekli: „Ako te novinari pitaju da li imaš dečka, uvek odgovori ne“?

‒ To nije baš najbolje protumačeno. (smeh) U kompaniji nas uče da emotivni život treba da bude daleko od javnog, pre svega zbog nas samih. Pripremaju nas za takmičenje, a razgovor i konsultacije obavljaju isključivo sa porodicom. Momci nisu deo porodice, već promenjiva kategorija, doduše kako kod koga. (smeh) Nekim ranijim lepoticama dešavalo se da su mladići, željni medijskog eksponiranja, koristili priliku da im se približe, makar samo da se zajedno slikaju, a posle pisali da su u vezi. Svašta ljudi rade zarad malo slave. Mislim da svako treba da karijeru gradi na svom imenu, prezimenu i rezultatima. Verujem da devojka, i dok je mis, može imati lepu i dugu vezu koja neće biti eksponirana u javnosti.

Bili ste devojčica kada ste se zainteresovali za ovakve izbore. Koje misice su za vas bile posebne?

Sanja Papić pleni harizmom, stilom i obrazovanjem, a od stranih izdvajam Zulejku Riveru, mis sveta 2006, koja se bavi glumom. Mnogo mi se dopadaju njen graciozan stav i damsko držanje.

Koje poznate žene smatrate oličenjem lepote?

‒ Nešto starije generacije setiće se glumica koje su ponele titulu najlepše devojke. To su bile Zlata Petković i Radmila Živković, a ako bi poželele da učestvuju na nekom izboru lepote, verujem da bi se odlično plasirale Sloboda Mićalović, Tamara Dragičević, Olja Lević, Nina Janković. Medijski svet prepun je veoma lepih i harizmatičnih novinarki, pa moram da pomenem i voditeljku Nađu Ljajić. Pevačica Sara Reljić zasluženo je ponela titulu „Miss Multiverse“.

Dejan Milićević

 

Da li ste sebi obećali da u Portoriku nećete izgovoriti čuvenu: “Boriću se za mir u svetu”?

‒ Iako to “mir u svetu” zvuči kao kliše, njegova suština je veoma bitna. I sami vidite kakav je nemir zavladao među ljudima kada smo se suočili sa pandemijom. Svet je prvo stao, a onda usporio na neko vreme. Mir u svetu jeste fraza, ali je preduslov za razvoj svih sfera čovečanstva. Mir i spokoj ne treba narušavati, niti tumačiti na pogrešan način.

U vreme održavanja „Svetskog prvenstva“ u boksu napisali ste da ćete i tu, sledećom prilikom, “ići na titulu”. Šala ili toliko ozbiljno trenirate?

‒ Često se tako šalim iako boks treniram dugo i ozbiljno. Međutim, niti sam do sada imala mečeve, niti planiram da ulazim u ring. Volim taj sport, jer je savršen način da se na kraju dana izbaci loša energija, a odličan je i za kondiciju. Nemam srca da udarim bilo šta osim džaka, ali je dobro znati da, kada bih morala da se branim, posedujem i veštinu i fizičku spremnost.

Komentari (1)

Loading
Brankica Treskavica hellomagazin

Najnovije vesti