Slavko Štimac o ulozi u seriji Crna svadba: Možda sam kao mlađi i pomišljao na te stvari, ali sam ih se brzo oslobodio

Slavko Štimac o ulozi u seriji Crna svadba: Možda sam kao mlađi i pomišljao na te stvari, ali sam ih se brzo oslobodio

Autor: | 14/11/2021

0

Slavko Štimac – Crna svadba vratila je slavnog glumca u žižu interesovanja

Poslednjih nedelja televizijski gledaoci su u prilici da prate jednu po mnogo čemu neobičnu seriju ‒ „Crna svadba“, u kojoj Slavka Štimca možemo da vidimo u, za njega, netipičnoj ulozi.

Već u prvoj epizodi, Mitar, do tada dobroćudan čovek iz vlaškog sela u istočnoj Srbiji, ubio je iz puške 12 meštana, a zatim pokušao samoubistvo.

‒ Ja sam ga doživeo kao opsednutog čoveka, koji nije sav svoj. On nije patološki tip, nije krenuo svesno da ubija jer nema ništa protiv ljudi kojima je naudio. On je samo „vojnik“ u službi jedne, kako bih je nazvao, onostrane mračne strane ‒ kaže priznati glumac o ulozi koja je uzburkala javnost.

Pročitajte: Glumica Vesna Stanojević je sa rancem na leđima otišla iz Srbije - Nismo bili jedno za drugo, a onda smo se ponovo prepoznali

FireFly promo

 

Na pitanje šta za njega znači opsednutost, budući da igra čoveka „opsednutog demonom“, Slavko kaže:

‒ Opsednutost je vrlo širok pojam. Sve ono što je negativno u nama možemo da nazovemo opsednutošću; počev od mržnje, ljubomore, zavisti... Svih onih biblijskih grehova koji se navode.

Sujeveran, napominje, nije.

‒ Možda sam kao mlađi i pomišljao na te stvari. Slušaš starije kad ti kažu, recimo: „Ne valja da ti crna mačka pređe put“. Vrlo brzo sam se toga oslobodio. Neko mi je pametno objasnio da to nema veze s mozgom. (smeh)

Pročitajte: Čuvena slikarka beži od kamera - Ovako izgleda tajanstvena supruga Slavka Štimca, njihove fotografije gotovo da ne postoje

Mirko Tabašević

 

‒ Mi stalno tražimo neprijatelje spolja, a neprijatelj je uvek u nama. Što kažu, sebe savladaj pa nećeš imati nikakvih problema. Ako sebe samo malo promenimo, naši neprijatelji i oni za koje mislimo da su nam neprijatelji će se promeniti. To je poznata stvar ‒ zaključuje Slavko Štimac.

Pročitajte: Zdravstveno stanje mu se pogoršalo - Slavko Štimac hospitalizovan

FireFly promo

 

 


 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još