Ovo je prava istina o najpotresnijoj sceni iz “Tome”, pesma “Za Ljiljanu” posvećena je njoj (foto/video)

Ovo je prava istina o najpotresnijoj sceni iz “Tome”, pesma “Za Ljiljanu” posvećena je njoj (foto/video)

Autor: | 18/10/2021

1

Pesma “Za Ljiljanu” posvećena je velikoj srpskoj glumici

Retki su oni koji su pogledali film „Toma“ a da nisu emotivno odreagovali na segment posvećen Ljiljani, koju glumi fantastična Paulina Manov.

U romansiranoj biografiji Tome Zdravkovića Ljiljana je predstavljena kao supruga doktora Hadži Popovića, koji je lečio poznatog pevača i sa kojim je s vremenom, po viđenju scenarista, uspostavio prijateljski odnos.

Čuvene stihove „Ne kosite rosnu travu, ne lomite mladu granu...“ Toma Zdravković je u filmu posvetio Ljiljani Hadži Popović. U stvarnosti, inspiracija mu je bila jedna druga Ljiljana.

Pročitajte: Deca, porodica, probe, premijere, slikanja - Evo kako Tamara Dragičević i Petar Benčina uspevaju da postignu sve (video)

Pesma “Za Ljiljanu” u stvari je posvećena ovoj divnoj ženi i sjajnoj glumici 

Glumicu Ljiljanu Blagojević Toma je upoznao početkom osamdesetih, na snimanju serije „Doktorka na selu“. Ona je igrala glavnu ulogu, doktorku Anu koja iz Beograda dolazi u seoski dom zdravlja da leči stanovnike okolnih mesta, dok se Toma u nekoliko epizoda pojavio kao pevač Ćirica.

Imajući u vidu da se ta serija s vremena na vreme reprizira na državnoj televiziji, pitali smo Ljiljanu Blagojević da li se i sama nekad osvrne na početak svoje karijere.

‒ Ne volim da gledam sebe na filmu ili u serijama. To ostavljam drugima. Verujte mi, moje oči su još uprte napred. Možda i zato imam dosta iza sebe. Nisam nostalgična, to osećanje mnogo košta ‒ iskreno nam je odgovorila.

Pročitajte: Oduševljenje - Evo kada počinje sa emitovanjem serija „Toma“

Petar Đorđević

 

Istovremeno, ne krije da se sa radošću seća susreta sa pevačem velikog srca koji joj je posvetio legendarnu pesmu „Za Ljiljanu“.

‒ Imala sam sreću da jedan od naših najvećih autora u narodnoj muzici ovekoveči moje ime. Morate priznati da ne može svako time da se pohvali.

Na konstataciju da se Danka Novović, recimo, ljutila što ju je Toma opevao, Ljiljana Blagojević nam je, u razgovoru za HELLO! rekla:

‒ Ja sam bila presrećna. Tomi sam i danas zahvalna.

Komentari (1)

Loading
Jelena 09:51 11.11.2021
Odgovori

Ne pišite laži zbog senzacija! Pesmu Za Ljiljanu, napisali su Aleksandar Korać (muzika) i Svetozar Baltić (tekst), uopšte nije Toma autor, niti je bilo kome posvetio. Piše vam na albumu, proverite pre nego se izlupetate! Toma je samo otpevao ovu pesmu!

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti