Oduševljenje: Evo kada počinje sa emitovanjem serija „Toma“

Oduševljenje: Evo kada počinje sa emitovanjem serija „Toma“

Autor: | 14/10/2021

2

Film „Toma“ pravo je oduševljenje u doba korone. Reditelj i scenarista filma „Toma“ Zoran Lisinac ističe da je očekivao ovakav uspeh filma, koji je pogledalo više od 500.000 ljudi. On kaže da su dugo razmišljali da li da izbace iz filma najtužniju scenu kako ne bi privukla pažnju veću od glavnog junaka.

‒ Kada smo počeli da promovišemo film, skovao sam frazu da je ovo „impresionistički portret Tome Zdravkovića“. Kao pisac i reditelj ovog filma mogu da kažem da je to jedna fotografija života. Nazire se ideja koju smo mi imali i tiče se Tome. Samim tim, morali smo da napravimo film koji funkcioniše po dramskim zapletima. U isto vreme ispoštovali smo odgovornost u životu čoveka koji je imao porodicu i ljude koji su ga poznavali. Pažljivo smo pričali sa Tominin bratom, rodbinom, ali u nekim delovima morali smo da budemo filmadžije. Toma je voleo filmove i mislim da bi mu se ovaj projekat dopao, smejao bi se i sam celom filmu ‒ govori Lisinac, koji je pisao jednu od najtužnijih scena u filmu koji su nazvali „Za Ljiljanu“.

Pročitajte: Željko Joksimović zanemeo, region i dalje plače - Ova pevačica je božanstvenim glasom oživela Silvanu u filmu Toma (video)

Ata Images

 

‒ Pisao sam celu tu scenu „Za Ljiljanu“. Ljudi su plakali dok je još bila napisana. Sećam se da sam scenu poslao Bjeli dok je bio u Austriji. Tada se rasplakao, a ja sam ga tešio da je to sve zbog nadmorske visine ‒ kaže kroz smeh za „Blic“.

‒ Razmišljali smo da izbacimo tu scenu jer je pretila da skloni svu pažnju sa glavnog junaka. Međutim, na našu radost scena je ostala i to je svakako jedna od dražih. Čitava scena „Za Ljiljanu“ je moja fikcija. Imali smo, s jedne strane, doktora, sa druge njegovu ženu. Sve je nastalo sasvim spontano. Doktorova žena trebalo je da se zove Vera, međutim mi smo je nazvali Ljiljana.

 

Ata Images

 

Serija „Toma“ samo što nije 

Reditelj i scenarista filma o najvećem boemu otkriva kako će izgledati Tomin život kada se pretoči u seriju. On objašnjava da će se serija razlikovati od filma.

‒ Serija ima osam epizoda, obuhvata sve Tomine žene. Temeljnije prati njegov život, u tome će biti četiristo minuta materijala. Emitovanje će početi sredinom jeseni ‒ otkriva Lisinac.

Nebojša Tatomirov

 

 

Komentari (2)

Loading
Maja 10:07 18.10.2021
Odgovori

Sve ok, film, serija i to. Ali me bas nervira to licemerje da sad odjednom glumci idu na pomen, slikaju se, prave cirkus. Ko da su ikad ranije bili i na jednom pomenu kod Tome. Budalastina.

hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još