Ovo je prava istina o najpotresnijoj sceni iz Tome, pesma Za Ljiljanu posvećena je njoj: I danas sam mu zahvalna

Ovo je prava istina o najpotresnijoj sceni iz Tome, pesma Za Ljiljanu posvećena je njoj: I danas sam mu zahvalna

Autor: | 16/01/2024

0

 

Pesma Za Ljiljanu posvećena je velikoj srpskoj glumici

Retki su oni koji su pogledali film, potom i seriju „Toma“, a da nisu emotivno odreagovali na segment posvećen Ljiljani, koju glumi fantastična Paulina Manov.

Aleksandar Kujučev

 

U romansiranoj biografiji Tome Zdravkovića Ljiljana je predstavljena kao supruga doktora Hadži Popovića, koji je lečio čuvenog pevača i sa kojim je s vremenom, bar po viđenju scenarista, uspostavio prijateljski odnos.

Pročitajte: Sin Tome Zdravkovića nije došao ocu na grob - Očajan je, nije želeo da se sretne sa...

Ko je pratio seriju zna da su sinoć prikazane dve poslednje epizode, kao i famozna scena u kojoj vidimo da je stihove „Ne kosite rosnu travu, ne lomite mladu granu...“ Toma posvetio Ljiljani Hadži Popović. U stvarnosti inspiracija mu je bila jedna druga Ljiljana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOMA (@tomazdravkovic_film)

 

Glumicu Ljiljanu Blagojević upoznao je početkom osamdesetih, na snimanju serije „Doktorka na selu“. Ona je igrala glavnu ulogu, doktorku Anu koja iz Beograda dolazi u seoski dom zdravlja da leči stanovnike okolnih mesta, dok se Toma u nekoliko epizoda pojavio kao pevač Ćirica.

Imajući u vidu da se ta serija s vremena na vreme reprizira na državnoj televiziji, pitali smo našu slavnu glumicu da li se i sama nekad osvrne na početak karijere.

- Ne volim da gledam sebe na filmu ili u serijama. To ostavljam drugima. Verujte mi, moje oči su još uprte napred. Možda zato imam dosta iza sebe. Nisam nostalgična, to osećanje mnogo košta - iskreno nam je odgovorila.

Luka Šarac

 

Istovremeno, diva srpskog glumišta ne krije da se s radošću seća susreta sa pevačem velikog srca koji joj je posvetio legendarnu pesmu „Za Ljiljanu“.

- Imala sam sreću da jedan od naših najvećih autora u narodnoj muzici ovekoveči moje ime. Morate priznati da ne može svako time da se pohvali.

Na konstataciju da se Danka Novović, recimo, ljutila što ju je Toma opevao, Ljiljana nam je, u razgovoru za HELLO!, rekla:

- Ja sam bila presrećna. Tomi sam i danas zahvalna.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Aleksandar Kujučev

Pročitajte još

Najnovije vesti