Bili smo zajedno, ali imam crne rupe u pamćenju: Milomir Marić je pre Vesne voleo ovu poznatu damu

Bili smo zajedno, ali imam crne rupe u pamćenju: Milomir Marić je pre Vesne voleo ovu poznatu damu

Autor: | 04/10/2021

0

Duška Jovanić i Milomir Marić - ljubav iz mlađih dana

Iako Milomir Marić ima običaj da kaže: “Ja sam papučar, nisam bio ni sa jednom ženom pre Vesne, ona ih je sve izbrisala, izvršila mi je lobotomiju,” činjenica je da je pre nego što je započeo romansu sa književnicom Vesnom Radusinović, koja traje preko dve decenije, bio u vezi sa koleginicom Duškom Jovanić.

Boško Karanović

 

U to vreme oboje su radili u tada prestižnom magazinu “Duga” i važili za “perjanice” srpskog novinarstva. Osim poslovnog, delili su i privatan život, ali o tome ni Milomir, a ni Duška nikada nisu želeli da govore.

Pročitajte: Ljubavna priča Vesne Radusinović i Milomira Marića počela je sasvim drugačije, ovo je prava istina

- Što me pitate za Dušku Jovanić? Bili smo zajedno, ali imam crne rupe u pamćenju. Ma, je l' vi znate kako sam upoznao Vesnu - vešto je skrenuo temu Marić, kada su ga jednom prilikom pitali za bivšu izabranicu.

O toj vezi govorio je samo jednom, i to posredno, prisećajući se kada je pratio Dušku na intervju sa Umbertom Ekom.

- Krenuli smo na nekom traktoru, zajedno sa žeteocima, iz San Marina. Umberto je živeo u selu Monte Čerinjone, u nekoj bivšoj kasarni gde je smestio svoje knjige. Imao je fantastičnu biblioteku. Ja sam želeo da, otprilike, imam takvu biblioteku, kao on. Trebalo mi je nekoliko decenija da to i ostvarim - ispričao je i u šali dodao: “Moje žene su uvek bile ljubomorne na te knjige, nikad jedne na druge.”

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti