Supruga Tome Zdravkovića u suzama: Život sa njim nije bio lak, sećam se kada su mu javili da je Silvana poginula, on je...

Supruga Tome Zdravkovića u suzama: Život sa njim nije bio lak, sećam se kada su mu javili da je Silvana poginula, on je...

Autor: | 27/09/2021

5

Supruga Tome Zdravkovića, Gordana, sinoć je odgledala film „Toma“ i tim povodom gostovala je u „Uranku“ na K1 televiziji. Otkrila je najpre zašto nije bila na beogradskoj premijeri.

- Nisam stigla na premijeru, jer u Kanadi stalno menjaju propise zbog korone. Jedva sam i sada stigla, desetak dana sam prikupljala sve papire - kazala je Gordana koja je doputovala iz Toronta.

- Sinoć sam videla film i Toma je za mene sada opet živ. On je sa mnom uvek, ali kada sam sinoć videla film, to je bilo strašno – rekla je i zaplakala.

Pročitajte: Objavljena pesma “Ponoć” Željka Joksimovića iz filma "Toma"

youtube printscreen

 

Milan Marić je u filmu 99 odsto Toma. Nisam mogla da verujem koliko je njegov govor isti, njegovi maniri. Plašila sam se da će biti ovako. Nisam znala da će Milan toliko da uđe u lik i Tominu emociju. Bjelu nije interesovala Tomina biografija, to mi je bilo jasno kada smo razgovarali, već je on hteo emociju. Da sazna šta je to u Tomi što se zove tuga. Svaki Milanov gest, pokret, mimika lica, toliko podsećaju na Tomu da je to neverovatno.

Gordana Zdravković kazala je da bi svima volela da ostavi Tomine pesme.

- Mladi su se izgubili, a volela bih da se kroz njegove pesme vrate ljubavi i emocijama. Tomi su pesma, ljubav i emocija najviše na svetu značili. Stalno je tragao za time šta je to u njemu tako tužno. To mu je bila i poslednja pesma koju je napisao.

printscreen youtube

 

Supruga Tome Zdravkovića priznaje - Život sa Tomom nije bio lak

Iskreno je govorila i o životu sa najvećim boemom. U braku su proveli 18 godina.

- Život sa Tomom nije bio lak, ali nije bilo ni teško. U početku je bilo veoma konfuzno. Imala sam 25 godina kada smo se upoznali, a on je bio 12 godina stariji. Bio je oformljena ličnost i morala sam to da prihvatim. Nisam htela da ga menjam. Morala sam da se uklopim u njegov život. On je bio čovek koji je jako malo pričao, morala sam sama da dolazim do rešenja i saznanja šta voli i šta ne voli – rekla je Goca u „Uranku“ Jovani Joksimović i dodala:

- Bio je nepoverljiv, stalno je imao sumnje. Počela sam da ga shvatam tek kada mi je rekao: Sve što možeš rukom da dotakneš, to nije vredno, to nije život. Govorio je da mu je isto da li živi u palati ili u sobici. Stalno je bio na ivici. Tražio je slobodu. Pitao bi: Zašto ljudi moraju da imaju vozačku dozvolu? Govorio bi mi: Nemoj da čekaš da nešto završiš da bi živela, živi svakog trenutka.

Pročitajte: U filmu se ne spominje, ima tatin osmeh - Ovo je ćerka Tome Zdravkovića (foto)

youtube printscreen

 

Nikada ga, kako je rekla, nije pitala gde je bio i šta je radio.

- Pre mene je imao tri braka i on nije trpeo da mu neko govori šta može, a šta ne može. Bio je impulsivan, kada je nešto hteo – morao je to da uradi. U meni je našao ženu koja može da ga razume, bila sam mu mirna luka. Smatrala sam da treba da živi svaki dan najbolje što može, jer kada smo se upoznali već je bio bolestan. Nikada mu ništa nisam zamerila, pratila sam ga u svemu. Voleo je ljude mnogo, napisao je pesmu „Voleo bih da zagrlim sve nesretne ovog sveta“. Pored mene je mogao i da se zaljubi. Kažem mu – Ako imaš neku muku, ako si se zaljubio, daj da rešimo problem. Nikada ga nisam pitala zašto je potrošio novac, gde je bio, šta je radio. Za njega bi to bilo opterećenje. Rekao mi je jednom: Hoćeš li me pitati gde sam bio tri dana? A ja mu kažem: Je l' ti bilo lepo? I On kaže: Jeste, a ja: To je važno, da ti je bilo lepo.  

Pročitajte: Filmski događaj godine - Beogradska premijera filma „Toma“ okupila brojne poznate, crveni tepih nikad glamurozniji (foto)

Toma i Silvana

Gordana Zdravković kazala je i da pretpostavlja da je njen suprug bio zaljubljen u Silvanu ali da to nikada nikome nije rekao.

- Među njima je postojalo veliko prijateljstvo, ali ona je za njega bila nedostižna. Verujem da nikada nije imao hrabrosti ni da joj kaže da je voli. Kada je poginula, bio je očajan. Sećam se da nam je Lepa Lukić to javila. Nikada ga takvog nisam videla, toliko tužnog.

 

U emisiji je sa Gocom bila i glumica Sanja Marković koja je tumačila njen lik u filmu „Toma“ i za koju je na Filmskim susretima u Nišu dobila nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu.

youtube printscreen

 

- Retko se dogodi da osobu koju igraš u filmu možeš da upoznaš. Od sinoć kada sam saznala da ćemo biti zajedno u emisiji sam uzbuđena. Stekla sam utisak da je njihov brak bio zasnovan na velikom prijateljstvu, ta bezuslovna podrška bila je snaga njihovog braka. Milan me je na snimanju zvao „moja Goca“. Gocu sam zavolela kada sam pročitala scenario i mnogo sam srećna što smo se danas upoznale – kazala je mlada glumica. 

 

 

 

Komentari (5)

Loading
Mila 12:18 28.09.2021
Odgovori

Ona nije pitala supruga, gde je išao, šta je radio. Pa gde to ima. Znači bitno joj da lepo živi , da ima pare, a postelju da gužva sa drugom. Kad legne da misli na drugu. Ja to nikad ne bih dozvolila.

Mila 12:18 28.09.2021
Odgovori

Ona nije pitala supruga, gde je išao, šta je radio. Pa gde to ima. Znači bitno joj da lepo živi , da ima pare, a postelju da gužva sa drugom. Kad legne da misli na drugu. Ja to nikad ne bih dozvolila.

Branislav 21:24 28.09.2021
Odgovori

Toma nije bio svetac, mada ko jeste? Odakle nekome pravo da kritikuje odnos izmedju njega I Gordane? Ona zna kako joj je bilo, sama je tako odabrala. Sigurno da je bio gresan ali duse je imao toliko..

Djordje 22:59 28.09.2021
Odgovori

Nemoj cekati da nesto zavrsis da bi ziveo...zivi svakog trenutka ! Sve je receno genijal o. Ovo je najljepsa najljudskija i najemotivnija prica o jednom covjeku i jednoj zeni koju sam ja cuo ! Gordana...ti si cudo ! Bog ti pomogao !

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti