Odlazak košarkaške legende: Preminuo Dušan Ivković

Odlazak košarkaške legende: Preminuo Dušan Ivković

Autor: | 16/09/2021

0

Preminuo Dušan Ivković (77) ‒ vest koja je rastužila javnost. Proslavljeni košarkaški trener preminuo je jutros u Beogradu. Ovu užasnu vest potvrdio je i prvi čovek Dudinog „Radničkog“.

‒ U 6.50 h Dušan je preminuo u bolnici u Beogradu od posledica vode u plućima i herpesa ‒ rekao je kratko Goran Kalinić za „Sport klub“.

Pročitajte: Lane Gutović je iza sebe ostavio četvoro dece - Ime prve supruge niko ne zna, a ona je bila njegova velika ljubav (foto)

ATA Imgaes

 

Dušan Ivković rođen je u Beogradu 29. oktobra 1943. Bio je jedan od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena, a svakako najuspešniji selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije na šampionatima Evrope na kojima je osvajao medalje u Zagrebu 1989, Rimu 1991. i Atini 1995.

Bio je i selektor košarkaške reprezentacije Srbije od 2008. do 2013. godine, osvojio je za to vreme srebro na „Evropskom prvenstvu“ i bio je četvrti na „Svetskom prvenstvu“ 2010. Trenersku karijeru završio je 2016. godine.

Pročitajte: U znak poštovanja sportskoj legendi - Đoković gost na oproštajnoj utakmici Dušana Ivkovića

Profimedia

 

Kao košarkaš igrao je na poziciji beka, a kao trener vodio je „Partizan“, „Aris“, „Radnički Beograd“, „Šibenik“, „Vojvodinu“, „PAOK“, „Panionis“, „Olimpijakos“, „AEK“, „CSKA“, „Dinamo Moskvu“ i „Anadolu Efes“. Sa reprezentacijom je osvojio tri evropska zlata i jedno srebro, jedno svetsko zlato, srebro na „Olimpijskim igrama“ i zlato na „Univerzijadi“.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin