U spomen na voljenu majku: Ćerka Isidore Bjelice raznežila javnost dirljivim gestom (foto)

U spomen na voljenu majku: Ćerka Isidore Bjelice raznežila javnost dirljivim gestom (foto)

Autor: | 13/09/2021

0

Ćerka Isidore Bjelice – mama bi bila ponosna

„Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo vas da su izašla nova izdanja knjiga naše drage Isidore Bjelice. Mnoge od ovih knjiga nisu dugo bile u prodaji. Radujemo se“, može se pročitati na zvaničnom profilu na „Instagramu“ koji nosi ime prerano preminule književnice.

Iz bogatog opusa Isidore Bjelice-Pajkić ovog puta izdvojeni su naslovi: „Srpkinja“, „Poslednji hrišćanin“, „Kraljice serbske“, „Santa Marija“, „Moj deda Luj Viton“ i „Tajni život Srpkinja“.

Pročitajte: Vila, ćerka Isidore Bjelice za HELLO! - Mama bi bilo puno srce

Zanimljiv je podatak da je ilustracije za korice uradila Vila Evanđelina Pajkić, Isidorina ćerka, koja studira modni dizajn na „Metropoliten“ univerzitetu. Vilin umetnički talenat i senzibilitet Isidora je hvalila u svakoj prilici.

‒ Mi smo umetnička porodica, nekako sam i očekivala da se deca pronađu u tim okvirima ‒ govorila je.

Instagram

 

Kada smo, u jednom od poslednjih razgovora koje smo vodili, pitali Isidoru da li u stanu ima sve svoje naslove, odgovorila je:

‒ Ne, jedva da imam tri ili četiri naslova od 79 koje sam objavila. Nemoguće je, jer uvek dođe neki vodoinstalater ili majstor koji na poklon traži knjigu za svoju ženu. Moja mama ima sve knjige, ali ni ona nema sva izdanja. Trebao bi joj mnogo veći stan. (smeh)

Pročitajte: Sin i ćerka Isidore Bjelice neutešni - Mama, moramo da ti kažemo...

Luka Šarac

 

Na konstataciju, izgovorenu u šali, da deca ne čitaju njene knjige Vila je uzvratila:

‒ Nema potrebe da ih čitamo jer mi to živimo. Ipak, ako treba da izdvojim omiljeni naslov, neka to bude „Kupoholičarke“.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti