Milorad Čavić javno progovorio o nepravdi koja mu je učinjena: Kradu od mene i mog deteta

Milorad Čavić javno progovorio o nepravdi koja mu je učinjena: Kradu od mene i mog deteta

Autor: | 22/07/2021

2

Milorad Čavić otvorio dušu

Početak „Olimpijskih igara“ samo što nije, a prisećanje na uspeh srpskog plivača Milorada Čavića sve je češće. S posebnim osvrtom govori se o jednoj od najkontroverznijih trka, kada je proslavljenom sportisti, kako mnogi tvrde, ukradeno zlato i presuđeno u korist plivača Sjedinjenih Američkih Država Majkla Felpsa.  

Milorad Čavić je sportista koji je svojoj zemlji iz Pekinga doneo olimpijsko srebro, koji je bio prvak sveta 2009. i Evrope 2008. i 2012. godine, ali i višestruki prvak Evrope u malim bazenima. Sada, posle toliko godina, konačno je rešio da progovori o svemu što dugo drži u sebi.

Pročitajte: Milorad Čavić okružen svetskim džet-setom

Getty Images

 

Proslavljeni plivač otkrio je da već dve godine ne prima nacionalnu penziju koja mu po zakonu pripada.

‒ Imamo pretalentovanu decu. Iznenadio sam se kada sam video da su Nina Stanisavljević i Tanja Popović plivale u finalu na 100 m kraul na juniorskom „Evropskom prvenstvu“ u Rimu. Velika je stvar imati dve devojke ispod 56 sekundi, jer sutra ćemo u muško-ženskim štafetama biti sila, a 2028. imati ozbiljan olimpijski tim. Voleo bih da učestvujem u radu Plivačkog saveza Srbije, ali sada jednostavno to nije moguće. Zašto? Zato što sam ih tužio jer zbog njihovog propusta više od dve godine ne primam nacionalno priznanje, koje mi po prvoj Uredbi pripada od moje 35. godine. Nisam dobio ni nagrade za uspehe u malim bazenima. Plivački savez Srbije nije predao potrebnu papirologiju Ministarstvu omladine i sporta, a nemam podršku MOS, jer po njima ne postoji model da me isplate ‒ ispričao je za magazin „Sport“.

Pročitajte: Milorad Čavić - Prinuđen da zatvori Plivačku akademiju i napusti Srbiju

Getty Images

 

U daljem razgovoru Milorad Čavić je istakao da je dobio ponudu od Plivačkog saveza Hrvatske.

‒ Pisao mi je predsednik Hrvatskog plivačkog saveza pre neku nedelju da im se pridružim, da postanem deo njihovog stručnog štaba. Verovali ili ne. I javila se dilema: kako da pomognem drugima kada nisam svojima. A ne mogu zato što Plivački savez Srbije radi protiv mene i bukvalno oduzima od mog deteta i mog života – zaključio je.

Komentari (2)

Loading
Mirko 12:46 24.07.2021
Odgovori

Milorade samo napred. Koga god trenirao, radi i budi najbolji. Svako dobro ti zelim ali ne i drzava Srbija.

hellomagazin.rs hellomagazin