Milorad Čavić: Prinuđen da zatvori Plivačku akademiju i napusti Srbiju

Milorad Čavić: Prinuđen da zatvori Plivačku akademiju i napusti Srbiju

Autor: | 02/07/2014

0

Najbolji srpski plivač, Milorad Čavić, spakovao je kofere i napustio Kragujevac u kojem je, potpisivanjem protokola u decembru pretprošle godine sa gradonačelnikom Veroljubom Stevanovićem, trebalo da ostane najmanje dve godine i formira Plivačku akademiju, što je i učinio.

- Velika je razlika u filozofiji plivanja između one koja je u Srbiji zastupljena i one koju nosim ja sa sobom. Mi se družimo s vodom, ne borimo se protiv nje i zaista mislim da ću svojim znanjem moći da doprinesem da Srbija u nekom desetogodišnjem periodu postane plivačka velesila - opisao je prilikom početka rada svog kluba, 13. februara prošle godine, Čavić svoj ili bolje rečeno američki sistem treninga i dodao da je čak i kod naših najboljih vaterpolista primetio nedostatak tehnike koju on može da im ponudi, na obostrano zadovoljstvo.

Da ne ide sve najbolje svojevremeno je pokazala neprijatnost koju je Čavić u junu prošle godine doživeo. Iako to može da se smatra izolovanim slučajem, tek činjenica da mu je neko razlupao stakla na automobilu ukazivala je da nešto čudno lebdi u vazduhu u odnosu prema našem najboljem plivaču, pogotovo što se to nije dogodilo nijednom drugom sportisti sa strane, pa ni inostranom, kojih ima prilično.

Planovi su se, kako se pokazalo ovih dana, raspršili. Čavić se možda nije borio sa vodom, ali je, čini se, poklekao pred drugim problemima. Od juče je Plivačka akademija "Milorad Čavić" prestala da radi.

- U narednom periodu, iz privatnih razloga, planiram odlazak iz Kragujevca i Srbije, pa sam prinuđen na ovakav korak - istakao je Čavić u svom saopštenju.

Izvor: Novosti

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: milorad cavic

Najnovije vesti