Još jedna nagrada u rukama velike glumice: Filmski festival u Somboru u znaku Mire Banjac

Još jedna nagrada u rukama velike glumice: Filmski festival u Somboru u znaku Mire Banjac

Autor: | 16/07/2021

0

Mira Banjac – zvezda Filmskog festivala u Somboru

Treće izdanje somborskog filmskog festivala, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“, svečano je otvoreno projekcijom filma „Koncentriši se, baba“, reditelja Pjera Žalice, sa Mirom Banjac u glavnoj ulozi.

Proslavljena glumica, koja je u atrijum Gradske kuće ušetala u pratnji mladog kolege Petra Strugara, dobila je priznanje „Specijalni Ernest“ za dosadašnji i budući doprinos dobrim filmovima.

Pročitajte: Mira Banjac sa verom u bolje sutra - Bila sam na ivici da dignem ruku na sebe

Luka Šarac

 

‒ Ovu nagradu izuzetno ću da čuvam i poštujem, da na neki mali način budem dostojna tog velikog imena, a nadam se da će u istoriji ono biti zapisano crvenim slovima. U našim srcima on je to već uradio. Zašto se sve događa u Somboru? Zato što može gotovo samo u Somboru. Ovde je stecište svega što možemo da nazovemo kulturom ‒ poručila je Mira Banjac, pozdravljena aplauzom prisutnih.

Pročitajte: Ove detalje iz života Mire Banjac malo ko zna

Luka Šarac

 

Povodom gostovanja švedskog filma, okupljenima se obratio i ambasador Švedske u Beogradu Jan Lundin, koji je pokazao zavidno poznavanje srpskog jezika, ali i kinematografije. Što u šali, što u zbilji, ispričao je da ćerki, koja se zove Danica, kada se ne slaže sa njenim viđenjem situacije, ume da kaže: „Mnogo si naivna, Danice“, aludirajući na ulogu Mire Banjac u filmu „Balkanski špijun“.

Pročitajte: Mira Banjac - zvezda srpske kinematografije ne dozvoljava da bolest ide ispred nje

Luka Šarac

 

Svečano otvaranje trećeg Somborskog filmskog festivala voditelj programa, glumac Žarko Stepanov, upotpunio je muzičkim nastupom. U pratnji benda „Bre“, a uz horsku podršku publike, otpevao je vanvremenski hit „Devojko mala“.

Pročitajte: Mira Banjac danas slavi 90. rođendan - Zadovoljstvo je imati mali život i u njemu naći svoje vrednosti

Luka Šarac

 

U okviru trećeg Somborskog filmskog festivala, koji se završava 16. jula, publika će u glavnoj takmičarskoj selekciji i selekcijama „Kad bi Sombor bio Holivud“, „Mladi autori“ i „Panorama švedskog filma“ videti 13 filmova.

Vrednost odabranih filmskih ostvarenja u glavnom programu ocenjuje stručni žiri, u čijem radu ove godine učestvuju: glumac Petar Strugar, filmski producent Feti Dautović i glumica Marija Bergam.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin