Mira Banjac sa verom u bolje sutra: Bila sam na ivici da dignem ruku na sebe

Mira Banjac sa verom u bolje sutra: Bila sam na ivici da dignem ruku na sebe

Autor: | 05/02/2021

0

Mira Banjac (91) iza sebe ostavlja nimalo lak period života i ne krije da joj je čitava situacija oko korona virusa veoma teško pala. Pandemija ju je zaustavila, primorala da ostane u svom domu, i onemogućila da radi posao koji veoma voli. 

- Treba da radim dva filma, ali pitanje je kada će to sve da krene. U Banjaluci treba da radim film „Preživeti Beograd”, čije smo snimanje već započeli ovde u prestonici. Ostaje pitanje ne kako ćemo preživeti Beograd, nego kako će Srbija preživeti sve ovo što nas je zadesilo. Pravo da vam kažem, ničemu se ne nadam. Bojim se da ja, koja sam inače radoholik, ne potonem - kaže obožavana Mira Banjac, koja otkriva i da joj je korona donela neko čudno stanje i depresiju. 

Pročitajte: Ove detalje iz života Mire Banjac malo ko zna

foto ATA Images

 

- Već duže vreme se borim sa depresijom, bezvoljnošću, i to nikako nije dobro, ali šta da se radi. Nisam bila kod lekara jer sam, hvala Bogu, zdrava, ali ovo su jednostavno procesi koji, po mom mišljenju, nisu za lekara, to je stvar bitisanja samog čoveka. Ja sama osluškujem svoje telo i svesna sam da sama i treba da se podignem na noge, te da se na neki način sporazumem sa svojim organizmom i pomognem mu koliko sam u mogućnosti. Čuvamo se, zatvorili smo se, poštujemo sve mere, pa šta nam bog da - zaključila je legendarna glumica za "Objektiv".

Mira Banjac - Težak životni put sjajne glumice 

Za vreme Drugog svetskog rata Mira je bila godinu dana u Prvoj proleterskoj brigadi. Detinjstva se nerado seća. Nikada se ne bi vratila u to vreme. Život je nije mazio, ali Mira nikada nije odustajala.

- Ja, u stvari, uopšte i nisam bila dete. Bila sam, eto, neko biće. Drugo, živela sam kod babe. Moj otac je bio Amerikanac. Doveli su ga ovde kad je imao dvadeset i neku godinu. Nije ni znao srpski, oženili su ga mojom majkom koja je bila lepa devojka - rekla je Mira, koja se prisetila i najgoreg perioda svog života. 

Pročitajte: Glumačka diva Mira Banjac danas slavi 90. rođendan - Zadovoljstvo je imati mali život i u njemu naći svoje vrednosti

foto Luka Šarac

 

 

Nakon što je diplomirala, Mira se udala za svoju prvu veliku ljubav - Andreju Jovanovića. Oni su se upoznali tokom studiranja u Novom Sadu, a Mira je sa 24 godine postala majka sina Branislava.Glumica je prošla i kroz veliku finansijsku krizu, te je otkrila da je čak razmišljala sebi i da oduzme život.

- Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da dignem ruku na sebe. Morala sam da pozajmljujem novac. Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel, naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole - priseća se Mira i dodaje:

- U jednom trenutku pozvao me je Stipe Delić. Kaže hoće da radim veliku glavnu ulogu. Bila je to čuvena Marija, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i pročišćenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin