Amerika priča o sinu Peđe Stojakovića: Od tate sam mnogo više naučio van terena, nego na njemu

Amerika priča o sinu Peđe Stojakovića: Od tate sam mnogo više naučio van terena, nego na njemu

Autor: | 23/06/2021

0

Sin Peđe Stojakovića kreće stopama slavnog oca...

Andrej Stojković, sin jednog od najcenjenijih košarkaša s ovih prostora, nagovestio je da će krenuti   putem tate Peđe. Donedavno se to ni po čemu nije dalo naslutiti, a onda je usledio turnir „Section 7“, na kome američki srednjoškolci imaju priliku da pred skautima i trenerima sa koledža pokažu šta znaju. 

Pročitajte: Kada se Peđa Stojaković oženio, žene širom sveta su plakale - Evo kako danas izgleda fatalna Aleka Kamila (foto)

 

Andrej, koji je pre početka pandemije bio visok samo 180 cm, a košarku igrao bez velikih ambicija, za nešto više od godinu dana izrastao je u mladića visokog 198 santimetara, s rasponom ruku većim od dva metra. No, to nisu njegovi glavni aduti, već odličan šut sa raznih pozicija i vladanje drugim elementima igre. Videvši to, za njega su počeli da se interesuju koledži koji imaju vrhunske košarkaške ekipe, a kada su ga novinari pitali koji mu je savet dao otac, Andrej je odgovorio:

Sin Peđe Stojakovića - Tatina kopija

 
- Samo da dobro razmislim o svemu, da ne srljam. Od njega sam, inače, mnogo više naučio van terena, nego na njemu. Mnoge moje odluke su i donete zahvaljujući njemu kao uzoru, jer me je njegova radna etika oduvek inspirisala.
 

Pročitajte: Supruga Peđe Stojakovića mu godišnjicu braka čestitala duhovitom dosetkom (foto)

 
 
Koliko god bio uspešan, sigurno je da će Andreja košarkaški stručnjaci dugo porediti s ocem, koji je ostao zapamćen kao jedan od najuspešnijih šutera „NBA“ lige. S Dalasom je osvojio „NBA“ titulu, tri puta je igrao „Ol-star“ utakmicu, dva puta je pobedio na takmičenju u šutiranju „trojki“, a i dalje važi za jednog od najboljih igrača iz Evrope koji su igrali u „NBA“.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti