Olivera Balašević kroz suze progovorila o Đoletu: Nas dvoje nikada nismo prestali da budemo jedno

Olivera Balašević kroz suze progovorila o Đoletu: Nas dvoje nikada nismo prestali da budemo jedno

Autor: | 21/06/2021

2

Ispovest Olivere Balašević o najtežem životnom periodu, ali i o ponovnom razlogu za osmeh, porodici i uspomenama...

Tri i po meseca posle smrti supruga Đorđa Balaševića spisateljica Olivera Savić-Balašević priredila je na Paliću teatarsko predstavljanje knjige „Planeta dvorište“, na kome se prisetila njihovog prvog susreta, ali i poslednjeg čardaša koji joj je izveo pod prozorom. Promocija je protekla veoma emotivno, a Olja nije krila suze. Podstaknuta aplauzima, setno je pričala o nedavno preminulom suprugu.

U iskrenom intervjuu za magazin „Gloria“ Balaševićeva supruga otkrila je kako se nosi sa bolom, u čemu pronalazi inspiraciju i razlog za osmeh.

Pročitajte: Olivera Balašević - Prvi rođendan bez Đoleta (foto)

Mirko Tabašević

 

‒ Nas dvoje nikada nismo prestali da budemo jedno. Tako smo vaspitani, naučeni smo da lični, emotivni doživljaj držimo u sebi, da ga nosimo sa sobom. Jeste to sve kompleksno, ali to je sada tako. Borim se, moram. Tu su moja deca, moje dve unuke Simona i Petra – ispričala je i dodala:

‒ Đole je u svim našim uspomenama i sećanjima, a u svakom njihovom delu su naše priče i naš smeh. Veoma sam ponosna na svoju decu, na njihovo držanje i istrajavanje. Način na koji se oni, sa ogromnim razumevanjem za mene, nose sa našim gubitkom ohrabrujuć je i podsticajan.

Pročitajte: Prvi put posle Đoletove smrti, ispovest Olivere Balašević (video)

Luka Šarac

 

Porodica Balašević će svaki atom snage utrošiti da sećanje na čuvenog panonskog mornara traje i da se prenosi i na naredne generacije.

‒ Ono što je sada na ovom četvercu bez kormilara jeste da se nosimo istrajno i postojano u odnosu na ono što je Đoletov legat. Uspomene na njega i naše emocije ne može niko oduzeti – zaključila je Olivera.

Komentari (2)

Loading
Miroslav 10:59 23.06.2021
Odgovori

Đoletov legat je takav da će opstati i ostati veoma dugo sve i da se vi ne trudite da održite sećanje na njega. Ne samo zato što je on deo vaših bića, već i zato što je on deo duhovnog bića svih nas.

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti