Čestitke pristižu sa svih strana: Naš Novak je još jednom dokazao da je najbolji na svetu

Čestitke pristižu sa svih strana: Naš Novak je još jednom dokazao da je najbolji na svetu

Autor: | 08/03/2021

0

Novak Đoković oborio svetski rekord - od jutros je glavna vest svih medija u Srbiji. Naš najbolji teniser je od danas, 8. marta 2021. godine i zvanično najbolji teniser svih vremena prevazivši Rodžera Federera po broju nedelja na prvoj poziciji ATP liste.

Pročitajte: Novak i Jelena Đoković presrećni, slavlje u Beogradu (foto)

Photo by Clive Brunskill/Getty Images via Guliver

 

Naš, a svetski, Novak Đoković je danas dosanjao sve svoje snove. Ispisao je novu tenisku istoriju. Ispred njega više nema nikoga! Novak Đoković je od danas teniser sa najviše nedelja provedenih na čelu ATP liste - ukupno 311.

Srbin je prestigao Rodžera Federera koji je stao na 310 nedelja, sa malim šansama da se Švajcarac ponovo vrati na tron. Rafael Nadal je udaljen svetlosnu godinu od Đokovića - Španac je sakupio samo 209. nedelja, a ispred njega su i Pit Sampras, Ivan Lend i Džimi Konors.

Pročitajte: Novak Đoković oborio svetski rekord po šesti put

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Iako je pre samo tri godine delovalo kao da je profesionalnoj karijeri našeg najboljeg reketa svih vremena došao kraj, s obzirom na to da je imao povredu kolena i da je pao na 22. mesto na ATP listi, danas sa ponosom i osmehom na licu govorimo ko je Novak Đoković - najbolji teniser svih vremena.

Njegova najveća podrška i ljubav, supruga Jelena, je na svom Instagram profilu podelila zanimljiv video zapis gde nije krila sreću zbog današnjeg obaranja rekorda.

Pročitajte: Nole i Jelena živeće u vili snova u Marbelji, a nećete verovati ko su im komšije

 

 

- 311 nedelja. I nastavljamo da brojimo. Mnogo sam ponosna na tebe, ljubavi - emotivna je bila Jelena.

Novak Đoković oborio svetski rekord - Ovo je nenadmašivo

Bai Xuefeihujingchen Xinhua News Profimedia

 

 

Najbolji teniser današnjice je ovim povodom govorio za novinsku agenciju Tanjug i tom prilikom istakao:

- Kada sam imao sedam godina postavio sam sebi neke velike cilje, zapravo snove, da osvojim Vimbldon i budem broj 1. Znate ovu priču od ranije, ali ja sam u svojoj sobi pravio Vimbldonski trofej, dizao ga i govorio da sam šampion i broj 1. Kada su se ostvarili ti snovi 2011. godine bio sam najsrećniji čovek na svetu, imao sam sve svoje najbliže članove porodice i ljude koji su mi dozvolili da živim san uz mene. Do tog trenutka sam naravno osećao podršku Srbije, ali nisam razumeo koliko je taj uspeh važan i za ljude u našoj zemlji, koliko je to značajno, sve dok se nisam vratio - zaključio je Novak Đoković.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još