Veliki dan za Miloša Bikovića: Glumac ne krije sreću

Veliki dan za Miloša Bikovića: Glumac ne krije sreću

Autor: | 24/02/2021

0

Veliki dan za Miloša Bikovića je osvanuo. Jedan od najuspešnijih glumaca mlađe generacije dobio je još jednom zahvalnost za svoj rad u Rusiji, ovog puta na najbolji mogući način.

Popularni srpski glumac od danas je zvanično građanin Ruske federacije, objavljeno je na zvaničnom portalu za pravne informacije Rusije.

Pročitajte: Miloš Biković: Oca i majku sam samo jednom video zajedno

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

 

- Dati državljanstvo Rusije sledećim licima:… Biković Milošu, rođenom 13. januara 1988. godine u Srbiji - navodi se u ukazu koji je potpisao predsednik Rusije Vladimir Putin.

Biković nije krio oduševljenje povodom ovog svečanog čina, pa je izjavio: 

- Više od 7 godina aktivno učestvujem u kulturnom životu Rusije. Za mene je to blagoslov i istočnik sreće. Zahvalan sam! Od prvog dana osećam se prihvaćenim u svim sferama društva, a sada je to i zvanično potpisano od strane predsednika. Za mene je to velika čast! Nastaviću da radim na zbližavanju naših naroda kroz kulturu - rekao je Biković ovim povodom.

Pročitajte: Kako je Miloš Biković osvojio Rusiju?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

 

Da ceni Milošev rad, predsednik Rusije pokazao je i 2018. godine kada je odlikovao Miloša Bikovića, uručivši mu na ceremoniji održanoj u Velikom kremaljskom dvoru rusku državnu nagradu, Medalju Puškina. Nakon što rukovao sa Putinom, Biković se zahvalio i održao govor na ruskom jeziku. Inače, Medalja Puškina, koju je dobio Biković, ustanovljena je kao nagrada 1999. godine i dodelju se za zasluge u oblasti kulture, prosvetiteljstva, književnosti i umetnosti. Miloš već nekoliko godina živi na relaciji Srbija- Rusija, gde je snimio brojne filmove, između ostalog i ostvarenje "Sunčani udar" reditelja Nikite Mihalkova.

Naš proslavljeni glumac i producent je tokom prethodne godine izabran za najpopularnijeg glumca u Rusiji, na listi ruskog sajta kino.mail.ru, inače najvećoj bazi podataka za filmove i serije u Rusiji.

U Rusiji niže uspeh za uspehom

Petar Đorđević

 

 

Da je 2020. godina bila plodonsna za Bikovića pokazuje još jedan podatak, a to je da je film u kojem on igra glavnu ulogu Grigorija, Glišu, ,,Sluga" zvanično najgledanija komedija u istoriji ruske kinematografije.Reč je o filmu koji je za samo jedan dan zaradio vrtoglava tri miliona evra!

Veliki dan za Miloša Bikovića je danas osvanuo, a verujemo da su još veći tek pred njim.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti