Policija vrši uviđaj: Nikolina Pišek i njena ćerka pronađene bez svesti, devojčica i dalje u teškom stanju

Policija vrši uviđaj: Nikolina Pišek i njena ćerka pronađene bez svesti, devojčica i dalje u teškom stanju

08/02/2021

0

Nikolina Pišek i njena ćerka Una u subotu na nedelju pronađene su bez svesti u stanu u kom žive, a samo pukom srećom, njihovi životu su spaseni. Kako prenose hravstki mediji, voditeljka i njena ćerka su preživele pravi pakao u noći između subote i nedelje. Naime, u kući u Zagrebu, gde stanuje Nikolina sa suprugom, istoričarom umetnosti Vidojem Ristovićem, pukla je cev od gasa koji obezbeđuje grejanje čitave zgrade, te su se Nikolina i Una otrovale ugljen-monoksidom.

PročitajteLetovanje iz pakla za voditeljku Nikolinu Pišek - Ovako se odmor iz snova pretvorio u horor!

foto ATA Images

 

- Sve se desilo u noći između subote na nedelju. Nikolina se oko dvadeset časova čula sa Vidojem koji je zbog posla morao da dođe u Beograd, tada mu je rekla da je sa ćerkom došla iz grada i da će zajedno da gledaju film i odmaraju. Potom je Nikolina pozvala supruga oko jedan sat uveče i rekla kako njihova ćerka Una povraća i ima jaku glavobolju. Tada mu je rekla da se ni ona ne oseća najbolje. Vidoje je savetovao da odmah krenu kod doktora, što je Nikolina poslušala - otkriva izvor blizak voditeljki za "Blic".

- Kada ju je suprug pozvao nekoliko minuta kasnije, Nikolina se nije javljala. Vidoje je odmah pozvao nekoliko prijatelja kako bi otišli do njihove kuće i proverili šta se dešava sa Unom i Nikolinom. Međutim, prijatelji kada su stigli ispred kuće, čuli su samo kako psi laju, ali niko nije otvarao vrata. Nakon toga su razvalili vrata i videli Nikolinu koja je bila u nesvesnom stanju na podu, dok je ćerka ležala u krevetu isto u nesvesnom stanju. Odmah su pozvali policiju i hitnu pomoć, a čim su došli na lice mesta shvatili su da je cev koja je pukla usled građevinskih radova izazvala trovanje gasom. Kolima hitne pomoći prebačene su u bolnicu.

Pročitajte: Nikolina Pišek - Nesreća nikad ne dolazi sama

foto Boško Karanović

 

Kako navodi izvor, Nikolina je tek danas puštena iz bolnice, dok se ćerka i dalje nalazi na dečjoj klinici. Vatrogasci su izmerili da je u kući u tom trenutku bila sedam puta već doza gasa od one koja je dozvoljena. Ubrzo, nakon što su informacije preplavile medije, oglasila se i Nikolila Pišek i otkrila šta se zaista desilo, kao i u kakvom je stanju se nalaze ona i njena ćerka. 

- Ne znam u čemu je greška, reč je održavanim instalacijama. Majstori su bili prethodnih dana i pregledali sve instalacije. Bilo je sve ok. Trenutno je u toku renoviranje zgrade zbog posledica zemljotresa. Ne mogu nikoga da optužujem da je kriv za ovo što se dogodilo, samo želim da nadležni organi utvrde šta se dogodilo, jer se radi o dva ljudska života koja su ovim bila ugrožena - započela je Nikolina izjavu za "Blic" i dodala:

Pročitajte: Nikolina Pišek: Živim s traumom, strah ne prestaje

- Primljene smo ćerka i ja u nedelju u ranim jutarnjim satima u bolnicu sa teškim trovanjem gasom. Slučajnost nas je spasla. Moj suprug koji nije bio Zagrebu je odregovao najbolje moguće. Da je moja odluka bila sprovedena mi ne bismo bile žive. Čula sam se sa suprugom kada sam došla iz grada sa ćerkom, rekla mu da idemo da gledamo film. Pozvala sam ga oko ponoći i rekla da se ne osećam dobro i da Una povraća. Rekla sam mu da ću ujutru otići kod doktora. Međutim, on je insistirao da odemo to veče. Pozvao me je posle ponovo, ali se nisam javljala na telefon, jer sam očigledno izgubila svest. Kasnije sam od njega čula da je redom zvao prijatelje, te je uspeo našeg bliskog prijatelja da dobije u te kasne sate. Oni su pozvali policiju i hitnu, koji su pomogli da se razvale vrata i da dođu do nas. Posle su nas transportovali u bolnicu, malopre smo izašle iz bolnice. Apelujem da se zakonom uvede alarm za gas, jer se tako mogu spasiti ljudski životi. Meni se dogodilo to da su instalacije redovno održavane, ali kao što vidite, mogao se desiti najgori scenario.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ata Images

Slične Vesti

Najnovije vesti