Željko Bebek potvrdio pretužne vesti: Otišla je moja Selma

Željko Bebek potvrdio pretužne vesti: Otišla je moja Selma

Autor: | 29/01/2021

0

Preminula je Selma Borić, žena koja je bila inspiracija Vladi Dijaku za jednu od najlepših rok balada. Prelepu pesmu "Selma" s najlepšim emocijama otpevao je Željko Bebek, a pesma je postala veliki hit na prostorima bivše Jugoslavije.

U Hrvatskoj je u snu preminula Selma Borić u devedeset drugoj godini. Tužne vesti za javnost je potvrdio i Željko Bebek, koji se od Selme oprostio na svom "Instagramu".

- Putuj Selma, počivaj u miru Božijem - napisao je pevač.

Pročitajte: Željko Bebek - Čast mi je kada mi se obrate sa legendo

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek)

 

Poslednjih godina života, Selma se žalila na usamljenost, pa ju je Željko Bebek upoznao i često posećivao. Sa njom je bio i za njen devedeseti rođendan, a jednom joj je uživo čak i otpevao čuvenu pesmu.

Ljubavna priča pretočena u pesmu o Selmi

Selma je tokom gostovanja u jednoj emisiji svojevremeno otkrila da je 1949. upoznala Vladu Dijaka, koji se zaljubio u nju. Tada joj je bilo samo 19 godina. Selma je bila rodom iz Zenice, ali je srednju školu pohađala u Sarajevu. Često je vikendom putovala kući, a jednom prilikom u vozu je srela Vladu. Ponudio se da joj ponese kofer i ispratio je na voz. Selma je sedela pored razbijenog prozora, a Vlada je dobacio: "Selma, ne naginji se kroz prozor!" 

Nikada joj nije izjavio ljubav, rastali su se čak i bez poljupca.

Pročitajte: Željko Bebek - Pevao sam najlepše pesme stvorene na ovim prostorima

Posle ovog susreta nastala je čuvena pesma. Tek 1962. godine otac joj je poslao novine u kojima je pesma objavljena, a njoj niko od kolega nije verovao da je posvećena baš njoj.

Prvi put Selma je pesmu čula u izvođenju “Bijelog dugmeta” 1975. godine u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još