Željko Bebek: Pevao sam najlepše pesme stvorene na ovim prostorima

Željko Bebek: Pevao sam najlepše pesme stvorene na ovim prostorima

Autor: | 16/09/2017

0

Željko Bebek, prvi pevač Bijelog dugmeta, kaže da nije bio samo pevač već i da je stvarao taj bend. Ipak, danas u njemu u okolnostima kakve jesu, ne bi mogao da peva. Bend bi, prema njegovim rečima, mogao da se ponovo okupi tek ako bi odnosi bili ravnopravni.

Željko Bebek sa svojim tamburaškim orkestrom, sakojim će 16. septembra održati koncert na letnoj pozornici tvrđave Kastel u Banjaluci, izvodi i pesme Bijelog dugmeta.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/zeljko-bebek-ne-odustaje-od-svade-bregovicu-je-novac-sve-u-zivotu/

–Ja nisam bio samo pevač, ja sam stvarao Bijelo dugme. Za 10 godina sam etablirao bend u bend koji je neprevaziđen. Dobar sam solista, sa dobrim pesmama, koje su sjajne, i zauzimaju prostor na ovom mestu. Sve što sam radio je moj samostalni put kroz muziku, uživam u poslednjem projektu, rekao je Bebek za N1.

U nastup u Banjaluci uvrstiće i pesmu "Ono nešto naše" sa poslednjeg albuma, kao i pesmu "Ako voliš onu ženu", koju je otpevao sa Oliverom Dragojevićem. Za nju tvrdi da je najlepša koju je otpevao u karijeri.

Za muziku danas kaže da je drugačija.

–Spadam u sretnike koji u svojoj karijeri može dopisati superlativ, a to je da sam pevao najlepše pesme stvorene na ovim prostorima. To i današnja mladost prati. Srednja generacija me prati, a veliki broj redova na kraju su moji vršnjaci, kaže pevač.

Željko Bebek: Nikada nisam probao drogu, uživao sam u viskiju i ženama

A post shared by dejanbegovic (@dejanbegovic) on Sep 8, 2017 at 2:11pm PDT

Za prošlim vremenima ne žali jer, kako kaže, ima dosta uspešno seniorsko vreme.

A novo okupljanje Bijelog dugmeta?

–Ako bi se na ravnopravnim odnosima bend mogao okupiti, Bregović, Bebek, Alen i Tifa, onda bi to mogao. Varijanta koju radi Bregović sa Bijelim dugmetom, voleo bih da se zove Bregović, više pristaje. U današnjem Dugmetu ne mogu pevati. Niti bih pevao. To nije forma kojom se ja izražavam, ona je bila prekrasna, kazao je prvi pevač Bijelog dugmeta.

 

Hellomagazine.rs Miloš Rafailović/Instagram
Tagovi: željko bebek