Supruga Dejana Tomaševića proživela je pakao: Nisam mogla da otvorim ni flašicu vode, nosili su me i do toaleta

Supruga Dejana Tomaševića proživela je pakao: Nisam mogla da otvorim ni flašicu vode, nosili su me i do toaleta

Autor: | 24/01/2021

1

Supruga Dejana Tomaševića, Jelena, oduvek je bila jaka, pozitivna i vedra žena. Jelena i Dejan više od dve decenije uživaju u skladnoj zajednici, a iz velike ljubavi stvorili su četvoro dece - Marinka, Manju, Miu i Matiju. Osmeh sa njenog lica nestao je ubrzo nakon rođenja sina Matije, kada joj je ustanovljena autoimuna bolest poznatija pod nazivom lupus.

- Posle četvrtog porođaja počela sam da se osećam čudno, gubila sam snagu i stalno sam bila umorna. U jednom trenutku imala sam više od 20 kilograma viška iako sam trošila mnogo više energije nego što sam unosila kalorija - rekla je Jelena svojevremeno u intervjuu za magazin "Hello!". Prvi simptomi bili su bolovi. Bolele su je obe ruke i zglob na nozi, a onda su bolovi bili sve gori i gori. Lupus joj je dijagnostikovan u Španiji, a potvrdu je dobila i u Atini.

Pročitajte: Supruga Dejana Tomaševića - Toliko vas boli svaki deo tela da ne možete da ležite, sedite niti šetate

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Prvo nam je to saznanje bilo šokantno jer nismo znali da ta bolest postoji. Prvi put sam čula za lupus kad sam ga dobila, ali sve je lakše kad imate podršku, kad neko čvrsto stoji na zemlji, a vi možete na njega da se naslonite. Velika podrška su mi bila i deca, Matija je bio mala beba, ali sve što nisam ja mogla, Dejan je uvek bio tu da okupa ili nahrani bebu. To mi je u tim trenucima bila velika pomoć. Sin Kića je i najviše bio uz mene jer je bio najstariji, on je mogao najbolje i da razume kroz šta prolazim - iskreno je započela svoju ispovest supruga Dejana Tomaševića u emisiji “TV lica kao sav normalan svet".

Jelena nije želela da skriva da je bolesna, već je pokušavala na sve načine da se bori.

- Nisam krila od dece da sam bolesna, ali nisam želela da ih sve vreme opterećujem time kako se osećam. Imala sam velike bolove kroz sve zglobove u telu. Nisam mogla da ustanem iz kreveta, da se istuširam, da otvorim flašicu vode. Puno je tu bilo situacija gde su mi Dejan i Kića pomagali, nosili me do toaleta. Sad kad razmišljam o tome, kao da je bilo u drugom životu. Nekako sam sa tom njihovom podrškom bila tako sigurna, nisam morala ništa sama, već sam se prepustila njima.

Pročitajte: Jelena i Dejan Tomašević obeležili dve decenije braka - Jedno drugom još uvek govorimo “volim te”, to je naša šifra za uspeh

Foto: Antonio Ahel/ATA images

Jako sam im zahvalna na tome i time sam shvatila da sam uradila dobro sa svojom decom. To se oslikavalo u tim trenucima nemoći, ta ljubav iz dece vam vraća tu zahvalnost kroz sve. I sad imam običaj često da im kažem hvala što postojite, ali sam isključivo naučila koliko su moja deca dobri ljudi. Dejan i ja stalno radimo na tome da oni budu dobri ljudi, a sve će ostalo naučiti, jer srž dobrote mora da se utka u dušu i mislim da smo Dejan i ja to dobro uradili - ponosno je rekla Jelena, a Dejan je dodao:

- Ona je skromna i ovo što priča jeste istina. Ali se svojski trudila da mi tu bolest ne primetimo. Vrlo često mi nismo ni osećali kroz šta prolazi. Zato mi se čini da nismo bili svesni kroz kakve pratnje prolazi.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Od tog trenutka život porodice Tomašević se potpuno promenio. Već deset godina strogo vode računa o zdravom načinu životu. Pomoću zdrave ishrane Jelena je uspela da se izbori sa lupusom, te sada živi punim plućima.

- Mi već 10 godina ne jedemo meso, deca jedu, ali vodimo računa da to bude kvalitetno meso. U kući će se uvek naći domaća pljeskavica, ako treba da se pojede, a ne meso iz supermarketa. Pijemo prirodne sokove koje Jelena sprema i oni mi, pošto sam gurman, pomažu da uspostavim balans u telu. Mislim da će uz ove navike i pravilnu ishranu i našoj deci život biti na višem nivou - ističe Tomašević, navodi "pulsonline.rs".

Pročitajte: Ekskluzivno za “Hello!” Jelena i Dejan Tomašević - Kako smo pobedili neizlečivu bolest

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Komentari (1)

Loading
Zveki 19:46 23.01.2022
Odgovori

Gde je bila Jelena početkom devedesetih dok se njena majka Cakana sunjala u hotelu na Petrovaradinu za praznike sa svojim sadašnjim suprugom a tadašnjim ljubavnikom. Jelenina majka Cakana sa suprugom od njihovih silnih plastičnih operacija koje su skupe dugi niz godina nisu u stanju da kupe stan u Beogradu već žive u Sremcici. Loša majka sa psihologijom klasičnom za pevaljke je sponzor izoperisanom suprugu koji iako pravnik zavisi od njenog novčanika.Izgledaju kao preparirani Kameleoni a Cakanina frizerka je uzasnuta od količine ožiljaka koje ova od plastičnih operacija ima ispod kose na glavi ! Koreni Jelenine bolesti kojom se ona vešto bori leže u potisnutoj tuzi u detinjstvu zbog zapostavljanja od majke kojoj cerka nije bila na prvom mestu već ljubavnik sadašnji partner. Bog je Jeleni dao divnu decu i supruga.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images