Zvezda serije "King of Queens" otkrila kako je preživela pakao sajentologije

Zvezda serije "King of Queens" otkrila kako je preživela pakao sajentologije

Autor: | 14/10/2015

0


Lia Remini Zvezda serije "King of Queens" kaže da očekuje burne reakcije, pa čak i tužbe, kada budu objavljeni njeni memoari "Problematična: Kako sam preživela Holivud i sajentologiju".

Knjiga treba da bude objavljena u novembru, a u njoj Lia će razotkriti nemilosrdne metode sajentologije, uključujući ucenu i zlostavljanje, kao i kontrolisanje poznatih poput Toma Kruza i Kirsti Eli.

A photo posted by Leah Remini (@leahremini) on Sep 28, 2015 at 1:12pm PDT

Ona je 30 godina bila posvećena ovoj religiji, ali je pre dve godine uz pomoć svoje prijateljice Dženifer Lopez rešila da je napusti, spremna na to da će se zbog toga naći na "crnoj listi" crkve, i da će oni pokušati da je unište.

- Kada odete, možete da odete tiho. Ali ako ste iole poznati, crkva na vas stavlja "pečat" i smatra vas lošom osobom. Niko mi više neće govoriti kako treba da razmišljam, niko mi neće govoriti sa kim smem, a sa kim ne smem da razgovaram - rekla je ona u jednom intervjuu 2013. godine.

Glumičina cela porodica, uključujući njenu majku, supruga Anđela Pagana i ćerku Sofiju, praktikovala je sajentologiju.

- Neću ćutati. Nismo imali izbora, i pretrpeli smo teške posledice kada smo izašli. Ako ste odmalena odgajani u toj religiji, niste lojalni svojoj porodici, već vam je crkva na prvom mestu. Nisam želela da svoju ćerku odgajam tako, da joj je crkva sve, i majka, i otac. Da zavisi od crkve.

Ona je otkrila i da crkva zahteva da njeni članovi posvete najmanje tri i po sata svakog dana, sedam dana u nedelji, pa je imala vrlo malo vremena za svoju porodicu.

U svojoj knjizi razotkriće i najslavnije pripadnike sajentologije, uključujuči i Toma Kruza, Džona Travoltu i Kirsti Eli, koja sa njom sada odbija da razgovara. Kada je otišla iz crkve, njenim prijateljima i porodici savetovano je da zauvek prekinu sve odnose sa njom.

Ona godinama pokušava da otkrije istinu o Šeli Miskevidž, supruzi šefa sajentološke crkve, Dejvida Miskevidža, koju niko nije video još od 2006. godine. Lia je policiji prijavila njen nestanak, ali su joj oni poručili da nemaju osnova za istragu. Ona se zbog toga sukobila i sa Miskevidžom na venčanju Toma Kruza i Kejti Holms u Italiji, a kada se vratila u SAD, našla se na meti kontrole crkve, mesecima je išla na ispitivanja i "modifikacije ponašanja" u sajentološkom centru u Klirvoteru na Floridi. To je trajalo sve dok Lia nije pristala da odustane od prijave. Osim što su ispitivanja bila brutalna, Lia tvrdi da je morala da plati 300 hiljada dolara.

Kao odgovor na tvrdnje koje iznosi u svojoj autobiografiji, sajentološka crkva je navela da je glumica "opsednuta sramnim iskorišćavanjem njene nekadašnje religije patetično pokušavajući da dobije publicitet".

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti