Ali Mekgrou i Rajan O'Nil ponovo glume zajedno

Ali Mekgrou i Rajan O'Nil ponovo glume zajedno

Autor: | 17/10/2015

0

Duo iz možda najpoznatije ljubavne priče svih vremena, Rajan O'Nil i Ali Mekgrou, ponovo glume zajedno, samo ovog puta u pozorištu.

O'Nil je bio poznato ime zahvaljujući popularnoj sapunici "Gradić Pejton" (koja se prikazivala i u Jugoslaviji početkom 1970-ih), a Mekgrouova je iza sebe imala samo jednu veću ulogu, u filmu Zbogom Kolambus, kada su 1970. godine snimili Ljubavnu priču koja će od njih napraviti svetske zvezde.

Oboje su te godine bili nomonovani za Oskara i Zlatni globus, a četiri i po decenije kasnije dvoje glumaca se ponovo pojavljuju zajedno pred publikom na sceni u Los Anđelesu u komadu „Ljubavna pisma“, američkog dramaturga i pisca A. R. Garnija.

U predstavi, koja se u raznim postavkama igra od 1989. godine, O'Nil, u ulozi senatora Endrua Mejkpisa Kada, i Mekgrou, kao neobuzdana boemka Melisa Gardner, čitaju pisma koja su jedno drugom slali tokom 50 godina prijateljstva.

Iako ispreda potpuno različitu priču, predstava se nekako čini kao nastavak filma, jer je u dvoje ostarelih junaka lako prepoznati Dženi Kavaleri i Olivera Bareta iz klasika Artura Hilera.

Kao i Oliver, i Endru je bogat i moćan, a Melisa se baš kao i Dženi bavi umetnošću. Ipak, Mekgrouova, kojoj je ovo tek drugo pojavljivanje u pozorištu, nada se da ljudi koji dolaze na predstavu „ne očekuju da vide prosede protagoniste "Ljubavne priče".

Nakon debija na Brodveju 2006. godine, koji je za nju bio jedno od "najstrašnijih iskustava u životu", Mekgrouova je bila odlučna da se više nikada ne vrati na pozorišne daske.

Ali, kada joj je ponuđeno da igra u predstavi u kojoj će imati samo da čita, i uz to da bude sa O'Nilom, predomislila se.

- Ovo je predstava za koju smo kao stvoreni da u njoj igramo - rekao je O'Nil.

-Kada izađemo na scenu, imamo osećaj da nas publika dobro poznaje i kao da je srećna što nas opet vidi zajedno - dodao je on uz osmeh.

 

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: Rajan O'Nil