Koraima Tores, čuvena Kasandra koju su svi voleli: U Srbiji sam se osećala kao kod svoje kuće (video)

Koraima Tores, čuvena Kasandra koju su svi voleli: U Srbiji sam se osećala kao kod svoje kuće (video)

26/03/2018

0

Koraima Tores, u celom svetu poznatija kao Kasandra, obećala je da će ponovo doći u Srbiju posle 21 godine. Heroina najpopularnije telenovele u našoj zemlji je s kolegama i porodicom boravila 1997. godine samo pet dana ali, kako kaže, nigde tako nije dočekana.

Koraima je u ekskluzivnom intervjuu za Kurir otkrila zbog čega bi se vratila u Beograd, šta ju je najviše privuklo kod Srba, šta joj je u životu donela serija koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najprodavaniji TV proizvod sa španskog govornog područja, s kojim glumcima je ostala u dobrim odnosima, kakvi su joj planovi...

U kakvom sećanju vam je ostala Srbija?

- Iz Srbije nosim najlepša sećanja. Rado se setim kako sam kod vas bila dočekana, i ja i moje kolege. Osećala sam se srećno, kao da sam kod svoje kuće. Srbi su vrlo topao i prijatan narod. Beskrajno sam zahvalna na toj ljubavi, uvek ću je nositi u srcu i rado se sećati vašeg gostoprimstva. Učinili ste da se osećam kao privilegovano biće.

Објава коју дели Coraima Torres (@lacoraima) дана 9. Окт 2017. у 10:11 PDT

Šta vam se najviše dopalo? Da li bi ponovo došli?

- U Srbiji mi se svidelo bukvalno sve! Sve lepote koje sam videla, znamenitosti... Tada sam se zaljubila u vašu zemlju. Ako bude prilike, sigurno ću ponovo doći. Taj osećaj se bar još jednom mora doživeti.

Da li ste imali priliku da upoznate ili sarađujete s nekim iz srpskog glumišta?

- Čula sam za Emira Kusturicu i divim mu se. Kao glumica i profesionalac, veoma ga cenim. On je jedan od svetski poznatih režisera i zaista ga poštujem.

Evo, mi vas zovemo da dođete.

- Prihvatam poziv (smeh). Držim vas za reč!

 

Vaša uloga u seriji „Kasandra“ na neki način je bila revolucija u Srbiji pre dvadesetak godina. Kakav je osećaj biti najpopularnija žena na svetu u to vreme?

- Mislim da nisam najpopularnija žena. Mislim da je Kasandra najpopularnija. Ja sam joj samo pomogla, dala joj život i interpretirala njen lik najbolje što znam. Potrudila sam se da dam sve od sebe i pružim svojoj publici najviše što mogu i beskrajno sam zahvalna što su to prepoznali i cenili. Sada čuvam samo lepa sećanja na taj period. Neopisivo je to što sam doživela kao Kasandra. Večno ću joj biti zahvalna na tome.

 

Šta vam je Kasandra donela u životu?

- Kasandra je donosila i nastavlja da donosi pozitivne stvari. Nikad nisam osetila ništa negativno u vezi s tim likom. Kasandra mi je promenila život. Zbog nje sam otišla poslovno u Kolumbiju, tamo se udala i zasnovala porodicu. Živela sam jedan život pre tog projekta, a drugi nakon tog projekta.

Da li ste s kolegama iz serije ostali u kontaktu?

- Nažalost, gotovo ni sa kim nisam u kontaktu. Serija je snimana u Venecueli, a ja tamo već godinama ne živim. Ponekad se čujem s Karlosom Areazom (Tomas u „Kasandri“). Jednom prilikom sam u Bogoti srela i Rafaela Romera (Glinka). Veoma sam srećna kada ih sretnem ili čujem nešto lepo o njima, jer su mi veoma dragi. Napravili smo veliki uspeh s tom serijom, mnogima je karijera krenula uzbrdo.

hellomagazin.rs/M G Guliver/Cover