Predsednik koji drži do svog izgleda: Koliko je Makron potrošio na ulepšavanje za samo tri meseca?

Predsednik koji drži do svog izgleda: Koliko je Makron potrošio na ulepšavanje za samo tri meseca?

Autor: | 25/08/2017

0

Od kako je pre tri meseca stupio na čelo Francuske, Emanuel Makron potrošio je 26.000 evra na ulepšavanje, piše pariski časopis "Puan".

Makronova lična šminkerka je Jelisejskoj palati dostavila dva računa, jedan na 10.000 evra, a drugi na 16.000 evra, za troškove šminkanja predsednika tokom njegovih putovanja i uoči konferencija za novinare, piše Tanjug.

Savetnici Makrona su, posle pisanja lista Puan, saopštili da će izdaci za ulepšavanje biti znatno smanjeni u budućnosti, te da je potrošena suma manja od iznosa koji su trošili Makronovi prethodnici.

Bridžit Makron: Jedina Emanuelova mana je to što je mlađi od mene

Na primer, njegov prethodnik Fransoa Oland trošio je kvartalno 30.000 evra na ulepšavanje, u šta je uključena i plata šminkerke. Osim toga, Oland je frizeru isplaćivao mesečnu bruto platu u iznosu od 9.895 evra.

Nikola Sarkozi je trošio nešto manje od Makrona, oko 8.000 evra mesečno.

Najnovija vest dolazi u trenutku kada Makronova popularnost opada, prema anketama javnog mnenja, budući da samo 37 odsto glasača odobrava ono što Makron radi, što je znatno niže u odnosu na 57 odsto koliko ga je podržavalo posle održanih izbora u maju.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: emanuel makron