Dejvid Bouvi slavi rođendan uz novi album (video)

Dejvid Bouvi slavi rođendan uz novi album (video)

Autor: | 08/01/2016

0

Britanski rok muzičar Dejvid Bouvi danas slavi 69. rođendan novim albumom "Black Star", prvim nakon tri godine pauze.

Bouvi je krajem novembra objavio prvi singl i spot s novog albuma, a ta numera uvrštena je u uvodnu špicu i trejler TV serije The Last Panthers koja se od oktobra emituje na odabranim kanalima u Evropi.

Novi, 28. album umetnika sadrži sedam pesama, ukupnog trajanja od 45 minuta. Pesme imaju komponente džeza i ritam sekcije poput nemačkog benda „Kraftverk“, začetnika elektronske muzike.

Prethodni Bouvijev album The next day izašao je 2013. godine posle deset godina pauze, pošto je muzičar imao srčanih problema.

Kultni muzičar poznat je po menjanju imidža i stila. Njegov album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars iz 1972. godine ustoličio ga je u veliku britansku i svetsku muzičku zvezdu.

Muzičar je inspiraciju za lik Zigija Stardasta našao u stvarnoj ličnosti, britanskom rokenrol pevaču Vinsu Tejloru, koji je posle nervnog sloma počeo za sebe da veruje da je prelazno biće između vanzemaljca i Boga.

Bouvi, čije je pravo ime Dejvid Robert Hejvord-Džouns, objavio je 25 albuma, među kojima su najpoznatiji Space Odity iz 1969, Heroes iz 1977, Scary Monsters and Super creeps iz 1980, Let's Dance iz 1983, Never Let me Down iz 1987. i Tin Machine iz 1990. godine, prenosi RTS.rs

Glumio je mnogim filmovima, a najzapaženija uloga mu je u horor filmu The Hunger iz 1983. godine reditelja Tonija Skota, u kojem su igrale i Katrin Denev i Suzan Sarandon.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/splash
Tagovi: dejvid bouvi