Sintija Nikson: Ponosim se ulogom Mirande

Sintija Nikson: Ponosim se ulogom Mirande

Autor: | 25/02/2016

0

Sintija Nikson trenutno promoviše film "A Quiet Passion" u kom glumi američku pesnikinju Emili Dikinson.

Slavnu glumicu i danas svi pamte kao Mirandu iz serije "Seks i grad", a njoj to ne smeta.

- Ponosim se time, i likom Mirandom. Zapanjena sam koliko je serija i dalje popularna. U koju god zemlju da odem svi je znaju, a to je neverovatno - rekla je Sintija za hrvatski InMagazin.

Ova televizijska i pozorišna zvezda je vlasnica prestižne nagrade "Tony". Glumom je počela da se bavi još kao dete, a roditelji su je upozoravali da malo dečjih glumaca uspeva da opstane u glumačkom poslu kada odrastu. Međutim, ona se nije osvrtala na to i danas iza sebe ima karijeru koja traje već 38 godina.

- Počela sam s 12 godina. Ne bih ništa menjala u svojoj karijeri, čak ni greške, one su me dovele tu gde sada jesam - ispričala je Sintija.

Uskoro će napuniti 50 godina, ali nije time opterećena.

- Pedeset mi sada ne zvuči toliko staro, ali nekada… Da ste me pitali sa 30 je li 50 mnogo, rekla bih da jeste.

Nedavno je javno podržala koleginicu Megi Gilenhal koja je osudila holivudsku industriju jer se u odnosu na muške glavne uloge za glavne ženske često biraju 20 godina mlađe glumice. Međutim, nije aktivna samo po pitanju ravnopravnosti muškaraca i žena.

Pre 10 godina dijagnostifikovan joj je rak dojke, a kada se izlečila angažovala se kao portparolka u udruženju za obolele od tumora.

- Važno je govoriti o stvarima poput raka. Možda ne baš u trenutku dok vam se to događa, ali kada sve prebrodite važno je ispričati svoju priču zbog drugih ljudi koji prolaze kroz isto - zaključila je.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: sintija nikson

Najnovije vesti