Oni su vladari teniskih terena, a evo na šta sve troše zarađeni novac (video)

Oni su vladari teniskih terena, a evo na šta sve troše zarađeni novac (video)

Autor: | 19/10/2016

0

Najbolji teniseri su pored fudbalera, košarkaša i golfera među najplaćenijim sportistima sveta.

Američki portal posvećen tenisu "tennisworldusa.org" objavio je priču o tome kako najbolji teniseri troše novac.

NOVAK ĐOKOVIĆ

Đoković je u 2014. i 2015. zaradio od nagrada na turnirima 17,2 miliona dolara, a ukupno 31 milion dolara kada su u pitanju ugovori sa sponzorima. On u rodnoj Srbiji poseduje lanac kafića i restorana "Novak", kao i firmu "Famili sport", koja je specijalizovana za humanitarni rad i postoji od 2005. godine.

- Fondacija Novak Đoković je osnovana 2007. godine, a brine se o ranom razvoju i obrazovanju dece u Srbiji. Đoković je 2014. donirao 750.000 dolara koje je dobio osvajanjem Mastersa u Rimu pošto su Srbiju pogodile razorne poplave.

Aktuelni broj jedan voli sportske automobile, a 2009. je potrošio 2,5 miliona dolara na luksuznu jahtu - navode američki novinari o Novaku Đokoviću. On je nedavno otvorio i restoran Ekvita u Monte Karlu.

 

RODŽER FEDERER

Rodžer Federer je najplaćeniji teniser sveta, ali je od 2014. do 2015. godine zaradio samo 9 miliona dolara od tenisa. On je ukupno zaradio 67 miliona dolara od sponzorskih ugovora.

- Bivši najbolji teniser sveta je 10 miliona dolara potrošio na izgradnju vile na Ciriškom jezeru. On poseduje i penthaus u mestu Valbela na Alpima, kao i luksuzan stan u Dubaiju gde i trenira. Fondacija Rodžera Federera koja pomaže siromašnoj deci šest zemalja. Ova Fondacija izdvaja velike sume novca kada se dogodi neka katastrofa širom sveta - navodi se u tekstu, a prenosi Kurir sport.

 

RAFAEL NADAL

Rafael Nadal je imao problema sa povredom 2014. i 2015. godine. On je tada zaradio samo 4,5 miliona dolara od nagrada na turnirima, a 28 miliona dolara od sponzora.
- Nadal ima luksuznu vilu u Porto Kristu, kao i u Dominikanskoj Republici. Njegova Fondacija je osnovana 2007. godine, pomaže siromašnoj deci širom sveta, a Nadal se bori i za očuvanje životne sredine.

 

MARIJA ŠARAPOVA

Marija Šarapova

Marija Šarapova je u 2014. i 2015. zaradila 6,7 miliona dolara od turnira, a od reklama i sponzora 23 miliona.
- Ruska teniska zvezda, koja živi u Americi od 1994. godine, pokrenula je lanac slatkiša Šugarpova, a ima kuće na Floridi i u Kaliforniji. Njena Fondacija ima za cilj da pomogne deci širom sveta, a ogromnu svotu novca daje u humanitarne svrhe - navodi se u tekstu.

 

SERENA VILIJAMS

Serena Vilijams je u 2014. i 2015. zaradila 11,6 miliona od turnira i 13 miliona van terena.

- Ona poseduje luksuznu kuću u Palm Biču, a ulaže novac u hokejaški klub Majami Dolfins i u UFC. Serena stipendira siromašnu decu u Americi, a izgradila je srednju školu u Keniji 2008. godine - piše ovaj sportski portal, a prenosi Kurir.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Slične Vesti

Najnovije vesti