Ena Popov otkriva zašto je kćerki dala nesvakidašnje ime Rija

Ena Popov otkriva zašto je kćerki dala nesvakidašnje ime Rija

Autor: | 01/03/2015

0


Voditeljka Ena Popov nedavno je na svet je donela kćerku, kojoj su ona i njen nevenčani suprug Nenad Čanak dali ime Rija. Devojčica, koja je rođena u novosadskom porodilištu “Betanija”, dobila je najviše ocene lekara, a po rođenju bila je teška tri kilograma sedamsto pedeset grama i dugačka pedeset tri centimetra. Ponosna majka porodila se carskim rezom.
- Plan je bio da se porodim prirodnim putem, ali u međuvremenu nastupile su komplikacije i proces se odužio, tako da su lekari odlučili da to ipak bude carskim rezom. Nisam bila u totalnoj anesteziji, tako da sam sve vreme bila svesna i videla sam trenutak kada je Rija došla na svet. To je neopisivi osećaj koji razmeju samo žene koje su postale majke. Osetila sam ogromnu količinu nežnosti i ljubavi kada sam ugledala i stavila na grudi to malo biće, čiji sam dolazak na svet željno iščekivala - kaže dvadesetosmogodišnja Novosađanka, koja najbližima nije javila da se porađa. Jedino je to znao njen emotivni partner, koji nije prisustvovao porođaju.
- Nenad i ja dogovorili smo se da ne pričamo nikome da se porađam, da bismo sprečili da naši najbliži brinu i dolaze u porodilište dok se sve ne završi. Ni Nenad nije bio tu, sedeo je kod kuće. Našu kćerku prvi put je video na fotografiji koju sam mu poslala telefonom, kasnije je došao u porodilište i onda je kroz staklo video Riju.
Voditeljka i bivša učesnica rijaliti-programa “Veliki brat” nije imala dilemu oko imena deteta, jer joj se ime Rija oduvek dopadalo. Kada je sa svojim izabranikom razgovarala o roditeljstvu, već tada je odlučila da, ukoliko budu imali devojčicu, nazove baš tako.
- Kada smo počeli da razmišljamo o potomstvu i radimo na bebi, rekla sam Nenadu da mi se to ime mnogo dopada i on se složio da tako jednog dana nazovemo našu kćerku. Na latinskom Ria znači ona koja je jaka, pa pored toga što mi se ime jako dopalo, oduševili su me i značenje i simbolika koju ima.
Ponosnoj majci dani u porodilištu protiču u slatkom iščekivanju da joj donesu bebu na podoj, ali vreme koje provodi sa kćerkom nije joj dovoljno i jedva čeka da dođu kući kako bi zajedno sa suprugom uživala u novom članu porodice.
- Nestrpljiva sam da dođemo kući i da sve vreme provodim sa kćerkom. Pravila porodilišta su takva da ne mogu stalno da primam posete, pa i Nenad jedva čeka da dođemo i da sve vreme može da bude uz nas, jer sada našu mezimicu viđa uglavnom na fotografijama koje mu redovno šaljem. Dečja soba u potpunosti je sređena i sve je spremno za Rijin dolazak - zaključuje Ena, koja je prezadovoljna tretmanom koji je imala u novosadskom porodilištu.

Piše: Zvezdana Milovanović; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin