Nebojša Glogovac: Razvod od supruge Mine posle dve decenije skladnog braka

Nebojša Glogovac: Razvod od supruge Mine posle dve decenije skladnog braka

Autor: | 02/03/2014

0

Jedan od naših najboljih glumaca Nebojša Glogovac, koji je dvadeset godina u vrhu srpske kinematografije, koliko je bio i u ljubavi sa slikarkom Minom, sa kojom ima dvoje dece, odlučio je da se razvede. Tokom višegodišnjeg skladnog odnosa četrdesetčetvorogodišnji umetnik više puta je isticao da mu je supruga najveća podrška. Posle gotovo osamnaest godina braka umetnici su se razišli sporazumno, prijateljski, i na taj način su njihove sinove, petnaestogodišnjeg Gavrila i trinaestogodišnjeg Miloša, zaštitili od stresa koji razvod neminovono donosi. Ne prvom mestu brinuli su o dobrobiti dece koja su na pragu puberteta.
Popularni Trebinjac, rođen u porodici sveštenika Milovana i krojačice Milene Glogovac, koji je mladost proveo u Pančevu, sa suprugom i sinovima vodio je miran život u Beogradu, a sinove je štitio od bremena slave koju donosi njegov poziv. Iako se trudio da Gavrilu i Milošu priušti normalno odrastanje, bez izlaganja u javnost, glumac i njegova supruga napravili su izuzetak. Pre dve godine, na otvaranju Minine izložbe "Sedmo nebo", bili su prisutni i njihovi sinovi.
Renomirani umetnik, nekadašnji student Filozofskog fakulteta, a potom i Fakulteta dramskih umetnosti, na kome je i diplomirao, nije želeo da komentariše dešavanja u privatnom životu, čime je ostao dosledan svom stavu da u javnosti ne otkriva intimni život.
Sa Minom se venčao 1996. kada je imao dvadeset osam godina, a venčani kum bio im je Nebojšin kolega Vojin Ćetković. Razveli su se sudski i više ne žive pod istim krovom. Glumac, koji je ostvario nezaboravne role u filmovima "Klopka", "Krugovi" i "Artiljero", svakodnevno je u kontaktu sa Minom, diplomiranom slikarkom, docentom na predmetu Slikarske tehnike na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Svakog dana uživa u druženju sa sinovima i u šetnji kućnog ljubimca, psa Mece.
Miljenik ljubitelja domaće kinematografije pre dve godine je demantovao navode medija da se Mina iselila iz njihovog zajedničkog stana i pokrenula brakorazvodnu parnicu. U to vreme u jednom nedeljniku pojavila se i fotografija automobila marke "ford fokus", koji je Glogovac poklonio supruzi za rođendan, demantujući na taj način priče o njihovom rastanku.
Dobitnik mnogih nagrada za glumu, koji po sopstvenom priznanju živi pomalo boemski, pre nekoliko meseci je za magazin "Hello!" govorio o porodici i sebi.
- Neka vrsta boemštine i bežanje od emotivnih napora posle predstave neophodni su svakom glumcu. U francuskom zakonu čak postoji odredba koja trudnice i glumce, u određenom vremenskom periodu posle predstave, oslobađa odgovornosti od izvesnih prekršaja. Kad nastupaš, izazivaš emocije koje realno ne postoje u tebi. To prođe, ta izmišljena drama se završi i ti se opet vratiš. I može da se desi da se teško oslobodiš tih izazvanih emocija. Otuda svi ponekada svratimo u kafanu - rekao je prošle godine Nebojša.
Na pitanje da li mu prija što je miljenik ženske publike istakao je:
- Naravno da takva pažnja prija, ali sva moja pažnja usmerana je na moju Minu.
Tada je govorio o pravim vrednostima koje želi da prenese na sinove.
- Učim ih poštenju i iskrenosti, pre svega. Važno je da budu samostalni i da imaju zdrav odnos prema životu. Volim da pobegnem u prirodu gde su dobri i nasmejani ljudi, često idem na Divčibare. Kada sam u gradu, šetam se sa porodicom i vreme provodim u igri sa svojom decom. Naravno video-igrice i druženje sa bliskim prijateljima se podrazumevaju - rekao je Glogovac o čijem krahu braka glumački svet i njegovi prijatelji ne žele da govore, poštujući želju glumca da ne otkriva razloge zbog koji se udaljio od Mine.

Piše: Nadežda Jokić, Life Content

Foto: Janko Petković, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin