Kim Kardašijan i Kanje Vest: Koliko je koštalo venčanje?

Kim Kardašijan i Kanje Vest: Koliko je koštalo venčanje?

Autor: | 26/05/2014

0

Sada kada se slegla prašina oko ekstravagantnog venčanja Kim Kardašijan i Kanjea Vesta, koje je podrazumevalo dešavanja u Parizu i Firenci tokom skoro nedelju dana, preostalo je samo jedno pitanje - koliko je sve to koštalo? Magazin "People" pokušao je da odgovori na ovo pitanje, te su procenili sumu koju je slavni par morao da izdvoji za neke od najvažnijih stavki na svom venčanju.

Vrhunski smeštaj

Gosti koji su u Pariz stigli oko 19. maja, odseli su u hotelu "George V", luksuznom smeštaju od pet zvezdica koji nudi sobe čija je početna cena 750 dolara za noć. Kada se proslava preselila u Firenci, zvanice su se smestile u jednom od dva ekskluzivna hotela, u kojima noćenje košta najmanje 885 dolara. Kada se to pomnoži sa oko 200 gostiju, dobije se suma od preko pola miliona dolara koju su mladenci morali da izdvoje za smeštaj. Tome treba dodati i boravak u luksuznoj vili u Firenci, u kojoj je bila smeštena najuža porodica, a koji košta najmanje 1.800 dolara za noć po sobi.

Aktivnosti pre venčanja
Među brojnim aktivnostima koje su mladenci organizovali za svoje goste bilo je i privatno devojačko veče za mladu i njene prijateljice u jednom od najekskluzivnijih pariških restorana, u kojem večera košta do 190 dolara po osobi, što znači da je ukupan račun bio oko 4.100 dolara. Ipak, i to je verovatno znatno manje od sume koju su morali da izdvoje za probnu večeru koja je dan kasnije organizovana, a na kojoj je pevala Lana Del Rej. Šuška se da je za njen nastup par izdvojio šestocifrenu sumu novca. Tu je i privatna turneja po Versajskoj palati, koju je organizovana za goste.

Privatan prevoz
Kako bi gosti iz Pariza stigli na glavni događaj u Firenci, Kim i Kanje angažovali su dva privatna aviona, a po sletanju od aerodroma do hotela dovezlo ih je 45 do 50 automobila i kombija. Procenjuje se da je samo za automobile izdvojeno 70.000 dolara.

Kosa i šminka

Gosti su na raspolaganju imali ceo tim koji ih je ulepšavao za veliki dan. Procenjuje se da bi takva usluga mogla da košta oko 380 dolara po osobi. Za preko 200 gostiju to je ukupno koštalo 65.000 dolara.

Predivna lokacija

Kim i Kanje sudbonosno "da" izgovorili su na vrhu tvrđave Belvedere koja datira iz 16. veka i koja nudi predivan pogled na Firencu. Navodno su za iznajmljivanje ove lokacije oni potrošlili preko 409.000 dolara, a dodatno su morali da izdvoje novac i za osvetljenje i druge detalje koji su ulepšali prostor.

Cvetni aranžmani

Zidovi od cveća, slični onima koje je Kanje poklonio Kim za Dan majki, sami su koštali pravo malo bogatstvo. Među brojnim cvetnim aranžmanima kojima je ukrašena tvrđava bili su grmovi tuberoze, koji su veoma retki u ovo doba godine, a zbog jedinstvenog mirisa smatraju se svetim cvećem. Procenjuje se da su troškovi cvetnih aranžmana koštali 136.000 dolara.

Luksuzna hrana
Vrhunski kuvari Ani Feolde i njen suprug Đorđo Pinćiori vode ketering kompaniju u Firenci i bili su zaduženi za veoma ukusan i veoma skup meni. Imajući u vidu da u njihovom restoranu cena jedne porcije špageta iznosi 100 dolara, svadbena gozba koštala je par desetine hiljada dolara. Tu treba dodati i cenu svadbene torte koja je bila visoka preko dva metra.

Visoka moda
Kim i Kanje za dizajnera svoje garderobe izabrao je modnu kuću Givenchy. Kim je nosila venčanicu koju je za nju dizajnirao kreativni direktor ove kuće Rikardo Tiši, čija je cena iznosila oko 500.000 dolara, a veruje se da je velika suma novca izdvojena i za haljinicu koju je tog dana nosila njihova kćerkica Nort.

Autor: Life Content

Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti