Kim Kardašijan i Kanje Vest: Svi detalji spektakularnog venčanja

Kim Kardašijan i Kanje Vest: Svi detalji spektakularnog venčanja

Autor: | 10/06/2014

0


Najpoznatija starleta na svetu i moćni muzički mogul konačno su izgovorili sudbonosno "da". Kim Kardašijan i Kanje Vest venčali su se u Firenci, na gala svečanosti o kojoj se mesecima pričalo i zaista se potrudili da njihov najsrećniji dan uđe u najuži izbor za svadbu veka. S druge strane, dobar deo planete smatra da bi bez problema mogli da se kandiduju i za najkičastije venčanje svih vremena. Iako su pričali kako ovaj važan datum ne žele da provlače po medijima i da će svadba biti skromna, dogodilo se suprotno.
Kim i Kanje su još jednom pokazali da nemaju granice i da vole da preteruju u svemu, pa su bračne zavete izrekli pred dve stotine gostiju, na tvrđavi „Belvedere“, sa koje se pruža pogled na celu Firencu. Bedemi oko njih bili su prekriveni ružama i božurima. Starleta je nosila usku belu venčanicu bez leđa „Givenchy“, sa dugim šlepom i velom, za koju je izdvojila pola miliona dolara, dok se reper odlučio za klasični elegantni crni smoking. Njihova kćerka Nort Vest takođe je bila elegantna u beloj haljini sa potpisom „Givenchy“. Dok je Kim do oltara pratio očuh Brus Džener, Andrea Bočeli pevao je “Con te Partiro”, a njena majka Kris Džener je u prvom redu brisala suze.
Popularni reper i producent bio je vidno nervozan pred čin venčanja, ali posle izgovaranja sudbonosnog “da”, u jednom trenutku zaustavio je glamurozno slavlje kako bi ponosno predstavio svoju suprugu:
- Prekinite muziku, moja ljubav mora da se pojavi u još jednoj haljini. Evo je, moja draga Kim Kardašijan Vest! - rekao je Kanje.
Mladine sestre Kloi, Kendal, Kortni i Kajli bile su deveruše. Kim očigledno nije želela da naruši idiličnu sliku venčanja, pa je uklonila sve što bi joj na tom putu zasmetalo. Među tim “sitnicama” našao se i njen brat Rob. Budući da se izgladnjivala kako bi ušla u pripijenu venčanicu, nije bila zadovoljna što ni ostali članovi njene porodice nisu ozbiljno shvatili njene muke. Rob je, kako je izjavio, bio opravdano odsutan jer je previše debeo.
Dan pre svadbene ceremonije Vest je za zvanice upriličio grandioznu večeru u „Versaju“, gde je na raspolaganju bilo hiljadu flaša najkvalitetnijeg šampanjca. Gosti su u raskošni kompleks francuskih kraljeva došli u kočijama, a dočekao ih je orkestar obučen u kostime iz 18. veka. Svi su bili iznenađeni vatrometom, koji je u večernjim časovima osvetleo nebo iznad „Versaja“. Video se čak i iz tridesetak kilometara udaljenog Pariza. Na slavlju je zapevala Lana de la Rej, koja je za samo tri pesme dobila oko tri miliona dolara. Među njima je bila i “Young and Beautiful”, koju je jedan bend svirao prošle godine na dan kada je Kanje zaprosio Kim.

Gosti su počeli da stižu u Pariz 19. maja, a bili su smešteni u luksuznom hotelu “Džordž V”, koji nudi sobe s najnižom cenom noćenja od sedamsto pedeset dolara. Kad su stigli u Firencu, boravili su u hotelima “St. Regis” i “Four Seasons”, čiji su apartmani još skuplji. Ako se to pomnoži sa dve stotine, cena smeštaja iznosi više od pola miliona dolara. Porodica Kardašijan u Firenci je boravila u luksuznoj vili, gde je za noć potrebno izdvojiti hiljadu osamsto dolara. Da bi prevezli svoje goste sa večere u Parizu na venčanje u Firencu, koje je održano 24. maja, Kanje i Kim imali su na raspolaganju dva privatna aviona. Kad su sleteli u glavni grad Toskane, dočekalo ih je pedeset limuzina i luksuznih kombija koji su ih vozili do grada. Automobile su unajmili za sedamdeset hiljada dolara. Mladenci su gostima priuštili i frizuru i šminkanje, a usluge stilistkinje i vizažistkinje Alison Depriestre po osobi koštaju trista osamdeset dolara.

Par je zavete izmenio na tvrđavi „Belvedere“, za čije su iznajmljivanje izdvojili četiristo devet hiljada dolara. Reč je o ceni bez rasvete i ostalih dekorativnih detalja. Sve je bilo ukrašeno belim ružama i gardenijama naručenim u Parizu i Belgiji, tako da su zvanice uživale i u mirisu retkog afričkog cveta. Ukupni troškovi za cveće procenjeni su na sto trideset pet hiljada dolara.
Iako su se na venčanju pojavile mnoge poznate ličnosti, izostale su one najvažnije. Bliski mladoženjini prijatelji Džej Zi i pop diva Bijonse, posle brojnih spekulacija, ipak se nisu pojavili, ali je pevačica poslala poruku u kojoj im želi “život pun ljubavi i sreće“.
Svi koji prate rijaliti Kardašijanovih u junu će moći da vide kako je ovaj dan protekao. Ništa nije bilo prepušteno slučaju. Već narednog dana ”isplivao je” i svadbeni meni, tako da je ceo svet mogao da vidi šta su i koliko gosti pojeli i popili. Najskuplji šampanjac, torta od sedam spratova i dugačka dva metra i fileti od grdobine samo su neke od poslastica u kojima su uživali. Starleta i reper potrudili su se da gostima prirede ugođaj koji nikada neće zaboraviti, pa su naručili i slatki luk koji je služen kao začin za pastu, domaći kolač od jagode i čizkejk. Nije bilo jaja od prepelice, ali svi su se složili da je trpeza bila rajska i da je, sve u svemu, to bio pravi spektakl od ića i pića.
Posle svečane ceremonije zavetovanja na večnu ljubav, gosti su lomili hleb sa porodicom za mermernim stolom dugačkim sedamdeset metara. Služena je i tradicionalna italijanska hrana, postavljena i sređena po boji, jer je pink bila tematska nijansa, potom šampanjac „Arman de Brinek“, čija jedna flaša vredi od dvesta trideset do šesnaest hiljada evra, i crveno vino „Brunello di Montalcino San Filippo“, koje košta oko pedeset evra.
Nekoliko dana pre službene proslave, na koju su potrošili više miliona evra, Kim i Kanje su u Los Anđelesu sklopili brak na papiru. Prethodno su potpisali neverovatan predbračni ugovor, vredan oko sto miliona evra, u kome, jednostavno rečeno, piše da Kanje u stvari plaća Kim da mu rađa decu. Ukoliko ga ona ostavi u naredne tri godine, neće joj pripasti ni deo njegovog bogatstva. Ali, ako izdrži da bude toliko u braku, za svaku godinu će od muža dobiti po sedamsto pedeset hiljada evra, dok će za svako rođeno dete biti nagrađena sa po četiri miliona. Međutim, reper će sigurno dobro razmisliti ukoliko reši da prevari suprugu, jer će za takvu egzibiciju morati da plati “odštetu” od sedam i po miliona evra. Iako je, po zakonu savezne države Kalifornije, Vest dobro zaštitio svoje interese, Kim je posle subotnjeg venčanja postala primarni korisnik njegovog životnog osiguranja.


Piše: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin