Milica Milša i Žarko Jokanović: Radost zbog proslave petnaest godina ljubavi

Milica Milša i Žarko Jokanović: Radost zbog proslave petnaest godina ljubavi

Autor: | 05/10/2014

0

Kada su pre petnaest godina na intimnoj ceremoniji na Paliću jedno drugom izgovorili sudbonosno "da", glumica Milica Milša i publicista Žarko Jokanović ovaj važan trenutak proslavili su sa sinom Antonijem svečanom večerom, ali je zbog porodičnih i profesionalnih obaveza odlazak na medeni mesec izostao. Supružnici su deceniju i po kasnije odlučili da odu na svoje prvo putovanje bez sina, koji je bio inicijator njihovog prvog bračnog putovanja udvoje. Iako su u početku bili skeptični i pomalo zbunjeni zbog činjenice da njihov sin neće putovati sa njima, poznati pisac iskoristio je priliku da suprugu iznenadi romantičnim putovanjem.
- Želeo sam da iznenadim Milicu, koja do poslednjeg trenutka nije znala gde idemo. Praktično je na aerodromu saznala destinaciju, a ispostavilo se da je to bio pravi izbor. Bili smo u hotelu "Adam i Eva", u turskom letovalištu Belek, koji je u potpunosti osmišljen za odmor udvoje. Uživali smo u čarobnom ambijentu hotela, smeštenom u simpatičnom mestu gde stalno duva vetar, a najlepše je bilo posmatrati zalazak sunca. Sve je odisalo romantikom, baš kako dolikuje obeležavanju petnaestogodišnjice braka - počinje da priča Žarko, zadovoljan svojim izborom, koji se u potpunosti dopao njegovoj lepšoj polovini.
- Medeni mesec desio se petnaest godina kasnije, ali je utoliko bio lepši. Teška srca smo otputovali bez Antonija, ali zaista nam je bilo predivno. Žarko je odabrao savršeno mesto za uživanje, moderno, a opet romantično - uz osmeh kaže glumica Beogradskog dramskog pozorišta, koja je bila oduševljena bogatim sadržajem luksuznog hotela na Sredozemnom moru.
- Hotel ima predivnu plažu, ali i najveći bazen na Mediteranu, dugačak sto četrdeset metara. More je čarobno, neobično toplo, a peščane plaže prekrivene su baldahinima i udobnim ležaljkama, na kojima ne možete a da ne uživate. Odmarali smo se i uživali u svakom momentu, sve je u potpunosti bilo podređeno hedonizmu, a ove godine prvi put se desilo da ni Žarko ni ja ne pročitamo više od jedne knjige - govori glumica, koja je bila oduševljena bogatim zabavnim programom i performansima plesnih trupa, koje su u predvečerje zabavljale goste hotela. Međutim, uživanje im je u jednom trenutku prekinula neprijatnost, dogodio se zemljotres, što je Milicu veoma uznemirilo.

- Tu noć želela sam da se čujem sa majkom, ali u trenutku kada je zazvonio telefon shvatila sam da je počeo zemljotres. Htela sam da prekinem vezu, ali se majka baš u tom momentu javila, a ja nisam imala izbora nego da pričam sa njom jer nisam želela da je zabrinem. Naša soba bila je na poslednjem spratu hotela, a da stvar bude gora, patim od morske bolesti. Toliko smo se zaljuljali da su stakla i ogledala u sobi počela da zveče. Ja sam tražila neko sigurno mesto da se sakrijem, sve vreme razgovarajući telefonom i praveći se da je sve u redu, kako ne bih uznemirila majku koja do danas nije saznala šta se desilo. Na sreću, sve se dobro završilo, a kasnije su nam rekli da je to bio jedan od jačih zemljotresa, ali je hotel projektovan tako da podnese i jače potrese. Te noći do kasno nismo zaspali, potresa više nije bilo, a mi smo dobili gratis avanturu - u šaljivom maniru govori Milica.
- Mnogo volimo Tursku, prija nam ljubaznost ljudi, ali ono što nas potpuno osvaja je njihova hrana, koja je zaista fenomenalna. Moje otkriće je kuvani burek, kome nisam uspevao da odolim. Otišao sam sa malim viškom kilograma, a vratio se sa još većim - priznaje kolumnista, dok se njegova supruga, braneći ga, u šali nadovezuje na njegovu konstataciju.
- Turski "all inclusive" je čist bezobrazluk. To bi trebalo zabraniti. Hrana je dostpuna dvadeset četiri sata, pa ko bi tome odoleo - iskrena je glumica, koju uskoro očekuje nova pozorišna sezona.
- U Beogradskom dramskom pozorištu igram dve predstave, u Pozorištu na Slaviji jednu, kao i u "Akademiji 28". Na redu je povratak u realan život - sa dozom žaljenja, ali i nestrpljenja, kaže četrdesetšestogodišnja Beograđanka, dok njen suprug najavljuje objavljivanje novih dela.
- Završavam dve nove knjige, nastavljam da pišem kolumne, a u planu je i jedan projekat o čemu još ne mogu ništa da otkrijem. Imam i neke planove u vezi sa pozorištem i televizijom, tako da je za mene odmor definitivno završen - završava razgovor Žarko Jokanović.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još