Milica Milša: Rešen dugogodišnji problem

Milica Milša: Rešen dugogodišnji problem

Autor: | 05/12/2012

0

Zbog zdravstvenog problema koji joj je godinama onemogućavao kvalitetan život, glumica Milica Milša nedavno se podvrgla tretmanu ubrizgavanja matičnih ćelija u oba kolena. Ova poznata dama još od  dvadeset i pete godine ima oštećene hrskavice u kolenima zbog čega je osećala jake bolove prilikom svakog pokreta nogu. Posle lekarske intervencije, lepa umetnica se brzo oporavlja, a njen suprug Žarko Jokanović i sin Antonije pružaju joj neizmernu podršku tokom oporavka.
- U detinjstvu sam naglo porasla i već sa dvanaest godina sam bila iste visine kao danas. Verovatno zbog toga mi se hrskavica oštetila. Od dvadeset i pete godine trpim bolove u oba kolena, a poslednjih godina nisam mogla da kleknem, prekrstim noge, otežano sam hodala, a noću bi me bolovi često budili. Imala sam mnogo snimanja i savetovali su mi operacije, čak ugradnju veštačkih zglobova - počinje priču Milica.
- Igrom slučaja kolega Andrija Milošević upoznao me je sa mojim sadašnjim lekarom Milanom Mileusnićem. On je zdravstvene probleme poput mojih, ali i slične, leči tretmanom matičnim ćelijama koje se dobijaju iz krvi. Nisam mnogo oklevala jer godinama trpim veoma jake bolove i zakazala sam tretman.
Sa popularnom glumicom su tokom tretmana bili i njen suprug i sin koji su je sve vreme bodrili.
- Tretman se radi tako što se najpre izvadi krv iz koje se tokom prerade specijalnim metodama dobija plazma, a potom te matične ćelije tankim iglama ubrizgavaju se u kolena pacijenta. To je prilično bolno, ali srećom ne traje dugo. Posle toga u ordinaciji sam provela otprilike još jedan sat i potom otišla kući. Prvih nekoliko dana ne sme da se ustaje iz kreveta, a onda polako, uz pomoć štaka, možete da počnete da se krećete. Sjajno je to što bolovi koje ste prethodno osećali momentalno prestaju, a ja već sada mogu normalno da hodam iako je prošlo samo dve nedelje od tretmana - iskrena je ova poznata brineta koja će kroz nekoliko nedelja ponovo morati da se podvrgne ovom tretmanu:
- Oštećenja hrskavice na mojim kolenima su bila velika. Na pojedinim mestima čak nisam ni imala hrkavicu, a nege je ona bila duplo tanja od uobičajene. Zbog toga šest nedelja posle prvog tretmana moram da uradim još jedan. U zavisnosti od oštećenja, rade se od jednog do tri tretmana, poslečega je izlečenje zagarantovano. Najvažnije mi je da više ne osećam bolove koji su mi onemogućavali da vodim kvalitetan život i da moj lekar smatra da se ja brzo oporavljam.
Junakinja mnogobrojnih televizijskih serija i pozorišnih predstava kaže da je imala dobru negu kod kuće i otkriva da će se već dvadesetak dana posle tretmana vratiti na posao.
- Moj sin se nedavno iselio iz našeg porodičnog doma jer je počeo da studira i sada živi sam, ali išao je sa mnom kada sam imala intervenciju i stalno me obilazio. Naravno, i Žarko je sve vreme bio uz mene tako da sam kod kuće imala odličnu negu, što je jako važno. Već 29. novembra imaću predstavu u Pozorištu na Slaviji, dok 4. decembra počinjem snimanje jedne italijanske serije, tako da zahvaljujući doktoru Mileusniću sada mogu da vodim normalan život - zaključuje Milša.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još