Ivana Berendika i Tomas Jermoluk: Naših sedam godina bračne sreće

Ivana Berendika i Tomas Jermoluk: Naših sedam godina bračne sreće

Autor: | 21/03/2013

0

Bivša manekenka iz Beograda, koja je kratko bila članica grupe "Models", od kada se udala za Tomasa Jermoluka, jednog od osnivača kompanije "Gugl", živi u Njujorku i retko posećuje rodni grad. Budući da su ona i suprug zaljubljenici u putovanja, gotovo da je stalno u pokretu. Često odlaze na egzotične destinacije, a nedavno je posetila Pariz da bi pogledala nove kolekcije dizajnera koje ceni. Ivana, koja je sa stručnjakom u kompjuterskoj tehologiji šest godina u braku, zadovoljna je što je pokrenula sopstveni posao. Ona dizajnira svoju prvu kolekciju nakita "Arme de L'Amour" - "Oružje ljubavi".
- Kolekcija mog nakita biće u prodaji za nekoliko meseci. Studio mi je trenutno u kući, imala sam jednu sobu sa odličnim pogledom koja je uvek bila prazna i konačno sam joj našla svrhu. Lepo je probuditi se i samo se spustiti sprat niže. Trenutno nas je samo dvoje u studiju i sve radimo sami. Sve u čemu nalazim inspiraciju beležim na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk - počinje razgovor za magazin "Hello!" Ivana.
Nekadašnja manekenka je u Beču našla inspiraciju za kolekciju nakita u Emili Floge, muzi umetnika Gustava Klimta. Emili je bila poznata austrijska dizajnerka toaleta u to vreme. Ivani, koja je završila studije dizajna enterijera i koja je zaljubljenik u postmodernu, Emili je postala velika inspiracija za stvaranje nakita.
Nedavno je boravila u Parizu, na tamošnjoj Nedelji mode, bez supruga koga moda ne zanima. Budući da je dugo bila uspešni model i da je zaljubljenik u modu, htela je da pogleda kolekcije dizajnera koje ceni.
- U Parizu sam boravila poslovno pet dana. Imala sam vremena da odem na nekoliko revija - „Louis Vuitton, Chanel, Balenciaga“. Karl Lagerfeld i Mark Džejkobs poznati su po fantastičnoj produkciji i scenografiji revija sa originalnim idejama. Aleksandar Vang, čije revije ne propuštam i kojem je ovo prva sezona rada u modnoj kući „Balenciaga“, uradio je neverovatan posao. On je jedan od najznačajnih mladih dizajnera i sigurna sam da će imati dugu i fantastičnu karijeru. U Parizu sam bila bez supruga jer Tomasa ne zanima moda kao što mene ne zanimaju pecanje i golf. Inače, Pariz mi je najlepši grad na svetu i uvek mu se vraćam, obožavam francusku kuhinju, dizajnere, muziku. I svojoj kompaniji nakita dala sam francusko ime. Vreme sam provodila u „gradu svetlosti“ između 2002. i 2003. Nažalost, nikada nisam naučila jezik i zbog toga se kajem. Imam disleksiju tako da mi jezici ne idu lako. Zanimljivo je da je u toku "Nedelje mode“ mnogo ljudi koji žive u Njujorku boravilo u Parizu, pa sam se osećala kao kod kuće - govori Berendika, koja ne žali što više ne radi revije po svetu, kao što je činila dok je trajala njena uspešna manekenska karijera.
- Bilo je interesantno dok je trajalo, ali sve ima svoje vreme. Pri kraju karijere sam prestala da uživam u svemu tome i zato sam se potpuno povukla. Nije bilo potrebe da radim nešto čisto iz navike. Verujem da u životu uvek moraš da iskušavaš sebe i tražiš nove izazove, inače sve brzo dosadi, bar meni.
Naravno, u novom poslu, Tomas je moja najveća podrška, on je veoma ambiciozan po prirodi i shvata šta znači ulazak u novi projekat, i koliko rada treba uložiti da bi se nešto postiglo. Ima mnogo dizajnera koji su fantastični ali nemaju nikakvo predznanje o biznisu. Ja imam sreće da on vodi računa o tom delu posla.

Berendika, koja dugo nije bila u Beogradu, uskoro će posetiti svoju porodicu i raduje se dolasku u rodni grad. Uskoro će imati još jedan povod za slavlje, sedmu godišnjicu harmoničnog braka sa suprugom Jermolukom.
- Sedam godina braka proslavićemo u junu. Tomasu često kažem kako je naših sedam godina braka u stvari kao četrnaest budući da smo stalno zajedno i da smo toliko toga videli i proživeli skupa. Dugo nisam bila u Beogradu i veoma se radujem dolasku. Najviše mi nedostaje sestra koju ne viđam često, kao i prijatelji uz koje sam odrasla. Inače, Tomas je u Beogradu bio pre šest godina i oduševili su ga noćni život i energija grada.

Tekst: Life Content, Nadežda Jokić
Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin