Ekskluzivne fotografije: Svetlana Ceca Ražnatović predstavlja dvomesečne sestriće Iliju i Petra

Ekskluzivne fotografije: Svetlana Ceca Ražnatović predstavlja dvomesečne sestriće Iliju i Petra

Autor: | 25/06/2013

0


Najpopularnija srpska pevačica Svetlana Ceca Ražnatović prošle nedelje napunila je četrdeset godina. Mada je reč o jubilarnom rođendanu, folk diva ove godine neće upriličiti slavlje, jer je svu energiju usmerila na veliki koncert koji će održati 28. juna na Ušću, kada će na spektakularnom nastupu taj dan slaviti zajedno sa njenom vernom publikom.

Novi album pevačice toplog, baršunastog glasa, nazvan „Poziv“, je u prodaji, što je razlog više da bude zadovoljna na profesionalnom planu. U privatnom životu ostvarena je zahvaljujući deci, sinu Veljku i kćerki Anastasiji, ali i velikoj porodici koja joj je centar sveta. Odnedavno njen dom je bogatiji za dva člana. Sestra balkanske zvezde Lidija Ocokoljić pre dva meseca na svet je donela blizance Iliju i Petra, a plač beba u kući evocirao joj je uspomene na najlepše dane života, kada je bdila nad svojim tek rođenim mališanima. Nedavno je harizmatična crnka krstila dvomesečne sestriće i taj čin proslavila svečanim ručkom. Samo mali deo „mozaika života“ nedostaje kako bi duhovita i šarmantna Ceca bila potpuna. Duže vreme je bez partnera, ali smatra da se ljubavi dešavaju spontano, da se ne mogu planirati.

U iskrenom i duhovitom razgovoru za magazin „Hello!“ Ceca govori o  predstojećem spektaklu na Ušću, deci koja su njen smisao života i sreći koju crpi iz velike porodice.

Odlučili ste se da ove godine ne pravite rođendansko slavlje zbog brojnih obaveza, organizacije koncerta, objavljivanja novog albuma i snimanja spotova. Da li vam je ipak malo žao što nećete napraviti dobru zabavu u vašem domu za prijatelje, saradnike i porodicu?
- Mene uskoro očekuje najlepša moguća zabava na Ušću. Lako ću ja za slavlja, sada mi je prioritet da sve odlično funkcioniše što se tiče organizacije i planiranja tako velikog projekta. Stvari se neće prepuštati slučaju. Ceo moj tim radi po ceo dan, kao i ja. Svaki dan imam snimanja i intervjue. Bitno je da se sve besprekorno organizuje i da bude onako kako smo planirali.

Jeste li u najužem krugu ipak nekako obeležili vaš dan?
- Kada je moja porodica u pitanju, ne mogu da govorim o najužem krugu, jer nas ima mnogo. Živi smo i zdravi, što je najbitnije. Tog dana smo se okupili na porodičnom ručku, to je sve.

Nedavno ste imali veliki povod za slavlje u porodici, krstili ste sestriće, blizance Iliju i Petra.

- Organizovali smo slavlje za najbliže prijatelje i kumove, baš zato što smo svi uključeni u planiranje obaveza u vezi sa koncertom, svi imamo pravilno raspoređne obaveze.

Šta ste sebi poželeli za rođendan na privatnom i poslovnom planu?
- Uspešan koncert na Ušću i uspešan novi album. Privatno, sebi i celoj porodici poželela sam zdravlje i sreću. Mislim da je to dovoljno.

Da li ste se možda setili neke neostvarene želje?

- Ne znam nikoga ko ima sve ostvarene želje. Ako neko sve svoje želje ostvari, ne znam da li više i postoji.

Jeste li možda poželeli da ostavite cigarete kako biste imali što lepši glas?
- Svakako će se to desiti, moram da ostavim cigarete pred koncert jer je to uobičajeno. Pred svaki nastup moram da čuvam grlo. Inače, ne konzumiram gazirana pića, jedini moj porok su cigarete. Pred koncerte se trudim i da imam što više sna i da sačuvam svoje glasne žice.

Poznati ste po tome što dok pevate nesebično sa publikom delite emocije, što ona prepoznaje i ceni. Planirate li možda i neku koreografiju na predstojećem koncertu?
- Ne planiram, jer ja sam pevač, a ne plesač. Nikada se nisam ni trudila da sebe pokažem u nekom drugom svetlu, pristalica sam toga da čovek radi ono što najbolje zna.

Trenutno imate mnogo razloga za slavlje, na privatnom i poslovnom planu. Mislite li da je ovo vaša godina?

- Ovo je za mene godina najlepših mogućih dešavanja. Nikada nisam unapred mnogo planirala. Najlepše je kada se stvari spontano dešavaju, čovek tada u njima najviše uživa.

Kako Veljko i Anastasija komentarišu vaše nove pesme? Jesu li imali neke pohvale i konstruktivne kritike prilikom stvaranja numera?
- Mnogo im se dopada novi album, a pesme su čuli još dok su bile sa „radnim verzijama“ tekstova. Kompozicije su im se svidele, i oboje imaju svoje favorite. Nijednu negativnu kritiku mi nisu uputili.

Koliko su se vaša deca vezala za bebe, blizance Petra i Iliju? Ko je od njih dvoje nežniji prema dvomesečnoj braći?
- Oboje vole decu. Velika smo porodica koja odlično funkcioniše. Prirodno je da se braća i sestre vole, pogotovo što žive i odrastaju zajedno.

Kako izgleda vaš uobičajeni dan u porodici. Šta volite da radite i kako provodite slobodno vreme u svom domu?

- Kod nas u kući je obavezan porodični ručak, što je svako dnevna rutina. Trenutno moja deca pohađaju školu u inostranstvu pa to nije uvek moguće, ali kada god imaju slobodne dane, za praznike ili raspuste, obavezno ih koriste da dođu u Beograd. Tako ostajemo verni našoj tradiciji da se uvek okupljamo na porodičnom ručku.

Vole li vaša deca da naprave neku zabavu u kući?
- Društvo nam je svakodnevno u kući, ponekad je kod nas kao u hotelu. Anastasija je u domu uvek sa četiri, pet drugarica, kao i Veljko. Vrlo su društveni. Tu su i deca moje sestre, pa mi odrasli, ima nas koliko god hoćete. Uvek nam je veselo. Ali znate kako narod kaže "kad čeljad nije besna ni kuća nije tesna".

Niste strog roditelj, ali gde stavljate crtu u vaspitavanju dece? Dokle im dopuštate da ostaju u noćnom provodu?
- U svoju decu imam veliko poverenje. Oni odlaze na mesta koja su primerena njihovom uzrastu i sa njihovim vršnjacima. Prirodan je proces da počnu da izlaze u noćni provod. Što se tiče vremena do kad mogu da ostanu napolju, zavisi od situacije. Ako odu na nečiji rođendan ili neko drugo slavlje, normalno je da će ostati nešto duže od uobičajenog. Ne prelaze dozvoljenu granicu, a ja sam uvek raspoložena za dogovor.

Da li će na vašem koncertu vaša deca biti u prvom redu, u loži ili iza bine?Jesu li vam tražili karte za njihovo društvo?
- Još nisu odlučili hoće li sa mnom u bekstejdž ili će u VIP deo, ili možda u fan pit. Još to ne znaju, ali uskoro će odlučiti. Naravno da su mi odmah tražili da obezbedim karte za njihove drugove.

Savetujete li ih što se ljubavi tiče ili nećete da im se mešate u emotivni život?
- Imam veoma blizak odnos sa decom, o svemu pričamo i među nama nema tajni. Tako sam ih odgajala, porodica mora uvek prva da bude upućena u sve. Porodica je ta koja će uvek biti tu, i kad je dobro i kad je loše. Kada Anastasija i Veljko traže savet od mene, ja sam tu, a kada ga ne traže, valjda je sve u redu.

Budući da ste bliski sa decom, da li su vam rekli da bi bili srećni da se ponovo zaljubite i da vas neki muškarac usreći?
- Nikada nisam imala problem sa decom po tom pitanju, ništa nisam krila od njih. U porodici ne smeju da postoje tajne, kao što sam već rekla. Oni su za to da ja budem srećna. Kao što ne postoji nešto što ja ne bih učinila za njihovu sreću. Moja deca bi volela da sam ostvarena na emotivnom planu, da sam zadovoljna i srećna.

Razgovarate li sa njima o njihovom ocu Željku kako bi čuvali uspomenu na njega?
- Svakodnevno je Željko prisutan u našem životu. Uvek ga pominjemo, svaki dan, to je sasvim normalno.

Koliko vam je bilo teško da sami izvedete decu na pravi put i da li ste ponosni na to u kakve se ljude razvijaju?
- Oni se još formiraju, i nisu još postali svoji ljudi. Trudiću se da od njih stvorim dobre, kvalitetne ličnosti koje poštuju prave ljudske vrednosti, a to već rade. Sada su u pubertetu, naprave neku sitnu glupost, ali ništa nije strašno jer je to u skladu sa njihovim godinama. Svi smo prošli kroz tu fazu, moraće i oni. Razlika je u tome što su moja deca pod budnim okom javnosti, pa sve uvek deluje prenaglašeno. Ja od toga ne mogu da ih zaštitim, a iskrena da budem, smeta mi to. Želim im normalno detinjstvo, onakvo kakvo ja nisam imala, ali to je bio moj izbor. Oni nisu birali ni oca, ni majku.

Neko vreme su svi mislili da vaša kćerka liči na vas, pa onda sin. Ko od njih više fizički podseća na vas, a ko po karakteru?
- Izmešano je sve, i što se ponašanja i izgleda tiče. Nijedno od dece nije „klonirana ja“, ni što se izgleda, ni karaktera tiče.

Koliko mudrosti stičete s godinama, da li sa četrdeset godina možete da kažete da ste pravili greške u prošlosti i da li biste, da možete, menjali nešto na dosadašnjem životnom putu?
- S godinama se stiču mudrost i iskustvo. Pametni uče na tuđim greškama, manje pametni - na svojim. Menjamo se s godinama, to je prirodan proces. Svi smo možda napravili neku lošu procenu situacije i napravili grešku. Trudimo se da ne ponovimo greške koje su nas sputale ili unazadile. U mom slučaju privatni život bio je turbulentan i izvukla sam neke pouke. Da li bih promenila neke stvari? Naravno da bih, ali to je već u fioci zvanoj „prošlost“. Nema menjanja, život ide dalje, ali se trudim da neke stvari bolje uradim jer sada bolje znam. Zrelija sam, što je prirodno.

Pored dva novorođenčeta u kući, da li se u vama ponovo probudio majčinski instinkt?
- Ja sam majka, i prošla sam probuđen majčinski instinkt. Što se tiče sestrinih beba, one kao da su moje. Što se tiče moje dece, ona nemaju oca, ali zato imaju dve majke. Moja sestra i ja zajedno odgajamo našu decu.

Nedavno ste izjavili da ne biste imali ništa protiv da doživite veliku ljubav ako biste sreli pravog muškarca. Da li biste imali nešto protiv da uz takvog čoveka ponovo postanete majka?
- To se ne planira, kao što se ni ljubav ne planira. To se jednostavno desi.

Koje osobine muškarac mora da ima da bi vas zainteresovao?
- Da bih stupila u kontakt sa nekom osobom, potrebno je da me prvo privuče fizički izgled. Potrebno je da prođe i određeno vreme da bi se ljudi upoznali i shvatili ko je kakav. Idealan muškarac mora da bude ostvaren. Oduševljava me kada danas vidim da postoje džentlmeni, da oni kao „vrsta“ nisu izumrli. Za to su mame krive, a ja svog sina vaspitavam da bude džentlmen bez obzira na to da li će sa nekom devojkom provesti jedno veče ili pet godina. On mora da bude muškarac u pravom smislu - podrška, oslonac, zaštitnik, ljubavnik - a to može samo muškarac koji je ostvaren. U tom slučaju on neće imati kompleks od partnerke i njene snage, u bilo kom smislu, i ostvarene karijere. Drugačije ne može. Kada sam pomenula mame, uvek sam vaspitavala Veljka da ne bude „mamin sin“. Učila sam ga da ima ličnost, i da obožava žene, a to je naučio živeći sa ženama. Nažalost, nije imao priliku da odrasta uz oca, a otac je bitna figura u odrastanju deteta, bilo muškog ili ženskog. Kada govorim o poistovećivanju kroz muške želje, htenja i interesovanja, otac je tu vrlo bitan u odrastanju dečaka jer se devojčice uvek poistovećuju sa majkama. Mislim da sam uspela i da će moj sin, kada bude stasao, biti pravi muškarac i džentlmen.


Tekst: Life Content copyrighted, Nadežda Jokić
Foto: Life Content copyrighted, Miloš Nadaždin
Stilista: Stefan Orlić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin