Nikola de Mejn: Londonski šik u Beogradu

Nikola de Mejn: Londonski šik u Beogradu

Autor: | 27/04/2012

0

“Devojka koja je želela da bude ptica”, naziv je revije britanske modne kreatorke Nikola de Mejn, koja je održana na završenom 31.„Amstel Fashion Weeku“, a privukla je veliku pažnju javnosti. Povod za reviju talentovane dizajnerke bila je njena kreativna saradnja sa brendom „Nivea“. Za ograničenu seriju „Nivea soft" kreme Nikola je osmislila neobičan grafički print,  „obojen“ njenim prepoznatljivim „modnim potpisom“. Kreatorka koja živi i radi u Londonu prikazala je pred beogradskom publikom kolekciju za jesen-zimu 2012, inspirisanu snežnim sovama.
Na početku razgovora za magazin „Hello!“ dizajnerka koja je svoje kreacije predstavila u poznatim modnim izdanjima magazina Vog“, „El“, „Mari Kler“ i „Gracija“ kaže da je ovo njena prva poseta prestonici Srbije, kojom je očarana.
- Provela sam tri fantastična dana u Beogradu. Bilo mi je prelepo, malo sam upoznala grad i čari vašeg čuvenog noćnog života. Inače, upoznata sam sa radom nekoliko vaših kreatora, sa Roksandom Ilinčić na čelu - kaže dizajnerka koja osvaja jednostavnošću. Ona je u svojoj zemlji poznata po printovima koje unosi u svaku kolekciju.
- Zbog printova ljudi iz „Nivee“ su kontaktirali sa mnom pre godinu i po dana i napravili smo odličnu saradnju. Oduvek sam koristila njihove kreme, a činjenica da sam u mogućnosti da osmislim dizajn za limitiranu seriju "Nivea Soft" kreme, oduševila me je. I ranije sam sarađivala sa poznatim brendovima, kao i sa poznatim ličnostima. Nedavno sam dizajnirala odeću za pevačicu Leonu Luis. Veoma je lepa i fokusirana osoba. Napravila sam joj ručno šiveni korset, prekriven sa preko šest hiljada „Svarovski“ kristala, koji se presijavao u obliku srca dok je pevala - kaže umetnica koja inspiraciju pronalazi u prirodi, a zaljubljena je u vintidž garderobu.
- Ova kolekcija je bajkovita, mada mračnija i sumornija od prethodnih, konture su jednostavne kako bi se print isticao. S obzirom da obožavam vintidž stil, oduševila sam se, kada sam šetajući Beogradom spazila nekoliko radnji sa baš takvom, starinskom garderobom. Grad mi se veoma dopao, a budući da sam vegetarijanac, nisam probala čuveno srpsko meso, roštilj i ćevape, o kojima sam toliko slušala, ali sam jela divan srpski sir, koji me je oduševio blagim ukusom. Mnogo toga sam videla što mi se dopalo, i rekla sam organizatorima da planiram da ponovo posetim vaš čudesan grad - završava dizajnerka koja je kao prva u klasi diplomu stekla u Lidsu.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin