Irena Grahovac: Normalno je da žena radi i kad postane majka

Irena Grahovac: Normalno je da žena radi i kad postane majka

Autor: | 25/08/2013

0


Modna kreatorka Irena Grahovac leto provodi radno, uglavnom u Beogradu, a svaki slobodan trenutak koristi da bude sa suprugom Zoranom i devetomesečnom kćerkom Sofijom. Jedva čeka kraj avgusta kada će sa porodicom otputovati u neko od luksuznih letovališta u Turskoj. Iako će Sofija u novembru napuniti godinu dana, ona je sa roditeljima već nekoliko puta boravila u inostranstvu. Predstojeći odmor uspešnoj dizajnerki biće poseban jer će to biti prvi boravak njene mezimice na obali mora. Irena i njen suprug Zoran jedva čekaju da vide Sofijinu reakciju, njeno prvo kupanje u moru i igranje u pesku.
- Planiramo da deo septembra provedemo na turskoj obali, odabrali smo Bodrum kao idealnu destinaciju, a posle toga ćemo otići na neku planinu. Kod nas se nikad ne zna tačan datum polaska, već kad se ukaže prilika, pakujemo kofere i krećemo. S obzirom na to da je Sofija još beba, nismo hteli da po najvišim temperaturama putujemo pa smo čekali završetak leta. Nedavno smo bili na kraćem izletu na Borskom jezeru koje nam se izuzetno dopalo jer je priroda u tom delu naše zemlje čudesna. Osim što je vrlo čisto oko jezera je i gusta šuma, pa je Sofija do mile volje mogla da se igra u hladovini. Vreme u Beogradu uglavnom provodimo po parkovima - kaže Irena koja se trudi da svoju mezimicu zabavi.
- Ove visoke temperature sprečile su nas da uživamo u našim aktivnostima u parku na koje smo se navikle. Sofija je vrlo tužna jer je izvodimo napolje samo rano ujutru i kasno uveče. Bilo bi nemoguće da beba uživa na četrdest, ali i kod kuće nađemo način da se zabavimo i lepo igramo.
Irena ne želi da propusti nijedan trenutak odrastanja svoje kćerke i s velikom pažnjom prati svaku njenu promenu.
- Nisam verovala da se bebe menjaju tom brzinom. Imam utisak da joj je potreban samo jedan dan da savlada nešto novo. Prvo je puzila unazad, pa napred, pa je jednostavno ustala pridržavajući se za ogradu kreveca, a sada već hoda levo-desno u ogradici. Svakog dana nauči poneku novu reč.
Kada se Sofija rodila, fizički je veoma podsećala na svog oca, a sada Irena primećuje neke svoje osobine kod deteta.
- Sofija najviše liči na svog oca, a na mene ima oči i usta. Što se karaktera tiče izuzetno je nemirna, ne znamo na koga - kroz osmeh kaže ponosna majka.
Dok nije postala majka nije ni slutila da će se brzo prilagoditi novonastaloj situaciji i s lakoćom uspeti da uskladi poslovne obaveze sa roditeljskim.
- Mislim da je normalno da žena radi i kad postane majka. Odlazak na posao me ne sprečava da svako popodne i noć provedem sa Sofijom. To nisu stvari koje se sukobljavaju.

Tekst: Jelena Vlahović
Foto: Vuk Nenezić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još