Marijana Mateus: Nemio događaj nije pokvario poslovne planove

Marijana Mateus: Nemio događaj nije pokvario poslovne planove

Autor: | 16/05/2012

0

U jeku priprema za prikazivanje nove modne kolekcije Marijane Mateus i organizacije za reviju u Novom Sadu, 10. maja, na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, dizajnerka je doživela veliku neprijatnost. Krajem prošle nedelje u večernjim časovima saznala je da je njen butik u centru Beograda opljačkan i, što je još gore, da je pri tom napadnuta prodavačica. Maskirana žena je prodavačici pripretila velikim nožem i tako iznudila trideset hiljada dinara iz dnevnog pazara, kao i njen mobilni telefon. Posle uviđaja policije, Marijana, koja je novu kolekciju nazvala „Flora”, rekla je da se ona neće baviti tim nemilim slučajem, na kome radi policija.
Za magazin „Hello!“ kreatorka i autorka romana „Amuaž“ mirno govori o slučaju koji nije poremetio njene uobičajene aktivnosti.
- Nažalost, desio se nemio događaj kojim se ja više neću baviti, već će policija nastaviti da radi svoj posao. Najvažnije je da Jovana, koja je u tom trenutku radila u radnji, nije povređena. Ona je uplašena, i dalje je u stanju šoka, pa je najvažnije da se što pre zaboravi ovaj ružan događaj, a policija već obavlja svoj posao. Oni će naći tu osobu. Inače, posle pljačke, osim policije došla su i kola Hitne pomoći. Sreća u nesreći je da je pričinjena samo materijalna šteta i da nije bilo povrede.
Nekadašnja supruga Lotara Mateusa nastavila je posle toga da planira detalje revije i nove kolekcije, koju će novosadska publika prva imati priliku da vidi, uz igru i pesmu, u ekskluzivnoj scenografiji pozorišta.
Uprkos neprijatnosti koju je doživela, Marijana je posvećena organizaciji zahtevnog projekta, kakav je ova maštovito zamišljena revija.
- Idem dalje. Pred sobom imam čitavu organizaciju projekta. Ovo neće biti standardna revija, prirediću gledaocima nezaboravni doživljaj. Revija će biti spoj mode, kreativnosti i mašte. Imaću i gošću iznenađenja, glumicu koja će pevati i koja će izvesti legendarne scene glumačke ikone Merilin Monro, u čijoj senzualnosti sam pronašla inspiraciju za modele. Sve koreografije je osmislila Milica Cerović, a angažovali smo i veliku baletsku trupu koja će vas povesti u carstvo „Flore“. Deo ulaznica za reviju biće u prodaji, a sav prihod ići će u dobrotvorne svrhe za Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku- kaže sa osmehom vitka brineta o novoj kolekciji, u kojoj dominiraju lepršave i romantične haljine pastelnih boja i prirodnih materijala.
Posle revije, planira odmah da otputuje u London, gde žive i školuje se njeno troje dece, Dajana, Aleksandar i Anđela, koje ima iz braka sa biznismenom Miodragom Kostićem.
- Deca su velika, ali mi svakog dana nedostaju. Čim odem kod njih  radićemo sve ono u čemu uživamo: družićemo se, šetati i mnogo razgovarati- kaže Marijana koja u svakodnevnoj komunikaciji ne koristi previše kompjuter jer ima malo slobodnog vremena.
- Vreme koje imam koristim za putovanja, kako bih se viđala sa decom isa brojnim prijateljima koji žive u inostranstvu. Koristim kompujter samo pola sata pred spavanje, kada proveravam elektronsku poštu ili čitam vesti. Ne izlazim u klubove, samo volim da sedim u nekoliko kafea i restorana u Beogradu gde se družim sa dragim osobama. To mi je omiljena zabava- kaže atraktivna Novosađanka sa stalnom adresom u prestonici Srbije, koja veoma vodi računa o svom izgledu.
- Trudim se da vodim zdrav život. Sebe sam naterala da često treniram, vodim računa koje namirnice konzumiram, jedem češće, a manje. Trudim se da puno pešačim. Pošto sve radim u centru Beograda, a tu je locirana i moja radnja, svuda se krećem peške- završava dizajnerka koja otkriva da je dobila pozive iz gradova u regionu da na revijama koje će organizovati u junu prikaže svoju novu kolekciju.

Tekst: Nadežda Jokić
Foto: Naike Bokan

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin