Ana Stanić: Nadahnuta osećanjem majčinstva

Ana Stanić: Nadahnuta osećanjem majčinstva

Autor: | 13/07/2012

0

Pevačica Ana Stanić nedavno je premijerno izvela novi singl „Panika“ u popularnoj televizijskoj emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, i svoje fanove oduševila svojim imidžom i sjajnim zvukom nove pesme. Simpatična plavuša, zadovoljna privatnim životom uz supruga Momčila Lavrnića i njihovog devetomesečnog sina Vuka, ističe da inspiraciju za stvaranje muzike crpi u majčinstvu koje ju je oplemenilo.
Budući da je Ana komponovala pesmu i napisala tekst, na početku razgovora za magazin „Hello!“ govori koliko numera „Panika“ ima autobiografskih elemenata.
- Prvo je nastala muzika koju sam komponovala nadahnuta energijom i divnim osećanjem majčinstva, a što se teksta tiče, priča je skroz drugačija. On je nastao kasnije i za njega su me inspirisale pogrešne ljubavne priče i odnosi između ljudi koje gledam u okruženju, a koje su se i meni u prošlosti dešavale. Reči opisuju trenutak raskida, a svi znamo da nas tada prvo uhvati panika. Ipak, pobeđuju odlučnost i snaga da se nastavi. Ti trenuci bivaju i oslobađajući i romantični, a čine nas i zrelijim. Ovo je pesma koja, opisujući jedan trenutak, govori o tome da svako od nas ima snagu da sam bira i odlučuje o svojoj sudbini, koliko god neke odluke u određenim trenucima bile teške - govori vitka plavuša, koja sa osmehom kaže da su posle televizijske premijere pesme, kritike za njen stajling i numeru bile pozitivne.
- Kritike za pesmu su odlične, kako od mojih najbližih, tako i od mnogobrojnih prijatelja, kolega i ljubitelja moje muzike, a to je ono što mi je najvažnije. Drago mi je što je i stajling ostao zapažen, ideju za njega dobila sam zbog gitarskog zvuka same pesme, ali i zbog želje da pokažem da sada kada sam majka neću odjednom početi da forsiram „čedni“ izgled i da ostajem verna imidžu koji sam godinama gradila.
Pevačica s nestrpljenjem čeka dan kada će objaviti album sa obradama hitova iz osamdesetih godina prošlog veka.
- Poželela sam da snimim nežne pesme koje su obeležile moje odrastanje, da ih osvežim i pružim priliku i novim generacijama da u njima uživaju, ali i da učinim da u mom izvođenju zvuče još suptilnije. Album je sniman u periodu pre nego što sam ostala u drugom stanju, ali sam zbog pauze koju sam napravila zbog najdivnije stvari za svaku ženu odlučila da prvo izađem sa nečim novim i autorskim, pa kasnije sa ovim albumom - kaže talentovana Ana, koja je završila filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.
Veoma se raduje odlasku na odmor sa suprugom Momčilom i devetomesečnim sinom koji je veoma živahna beba.
- Planiramo porodični odlazak na more sredinom jula. Ne mislim da je Vuk mnogo mali za more, naprotiv, verujem da će mu boravak tamo veoma prijati. Vuk je aktivna i napredna beba, tako da i nas u kući podstiče na celodnevnu aktivnost, što je odlično. Jedva čekam da Vuk prohoda i da se zajedno upustimo u avanturu prvih koraka.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin