Biljana i Dragutin Topić: Olimpijski bračni par

Biljana i Dragutin Topić: Olimpijski bračni par

Autor: | 20/07/2012

0

Naši uspešni atletičari, bračni par Dragutin i Biljana Topić ove godine će zajedno putovati u London, gde će na "Olimpijadi" predstavljati Srbiju. Dok će se legendarni sportista po šesti put na ovom prestižnom takmičenju oprobati u skoku uvis, njegova supruga će se u troskoku boriti za što bolji rezultat. 
- Vrlo smo srećni što ćemo u prestonici Velike Britanije zajedno braniti boje naše zemlje. To je san svakog sportiste, a nama je još lepše jer idemo kao bračni par - počinje priču Biljana.
- Na "Olimpijadi" u Pekingu smo takođe bili kao supružnici i tada smo bili prava atrakcija, jer nije bilo bračnih partnera među takmičarima. Nažalost, kada si na takmičenju, pod velikim si stresom, tako da ni tom prilikom nismo mogli da uživamo u pažnji već smo uglavnom bili fokusirani na postizanje  što boljih rezultata. Međutim, kada se sve završilo, lepe uspomene su ostale u sećanju - otkriva atraktivna sportistkinja.
Ona i njen suprug upoznali su se još na početku njene karijere, ali iz površnog poznanstva emocije su se rodile tek 2004. godine kada su i počeli da se zabavljaju.
- Biljana i ja smo se samo posle tri meseca zabavljanja odlučili za brak, a ubrzo je i ona ostala u drugom stanju i dobili smo kćerku Angelinu koja ove jeseni polazi u prvi razred. Nikada se nismo pokajali što smo tako brzo odlučili da se venčamo i što se nismo duže zabavljali, jer uživamo u braku i zapravo se sada najbolje zabavljamo - objašnjava jedan od naših najboljih sportista koji i u četrdeset prvoj godini daje odlične rezultate.
- Imao sam pauzu u karijeri koja je trajala duže od godinu dana zbog povrede kičme. Mislio sam da se neću oporaviti, ali dogodilo se da je i Biljana zadobila manju povredu kada smo upoznali jednog sedamdesetogodišnjeg lekara. On je i mene izlečio i zahvaljujući njemu ponovo mogu da se bavim atletikom. Nikada nisam odlazio na takmičenja samo da bih učestvovao, pa tako mi je i sada na Olimpijskim igrama cilj da uđem u finale - objašnjava Topić.
I pored toga što ostvaruju odlične rezultate, bračni par Topić ne planira da se dugo još aktivno bavi sportom. Najveći razlog za to je njihova sedmogodišnja kćerka koja će uskoro krenuti u školu, pa više ne mogu sebi da priušte česta odsustva od kuće.
- Svako ko želi da se aktivno bavi atletikom mora često da bude na putovanjima, a mi to sebi ne možemo više da priuštimo. Naša kćerka uskoro polazi u školu, tako da moramo da budemo uz nju. Cilj nam je da ostanemo u sportu još godinu dana, jer će se posle „Olimpijade“ održati evropsko i svetsko prvenstvo gde, verujem, možemo da ostvarimo dobre rezultate. Pošto već radim kao trener, planiram da nastavim da se bavim tim poslom kada se oprostim od karijere profesionalnog sportiste, ali bih voleo da to bude na nešto višem nivou i bilo bi mi drago da otvorim neku školu atletike za decu - iskren je popularni Top. Njegova lepša polovina se nadovezuje:
- Završila sam Ekonomski fakultet i već imam ozbiljne ponude za posao zahvaljujući kontaktima koje sam stekla u sportu, ali tek treba da odlučim da li ću raditi sa Dragutinom ili ću raditi u struci za koju sam se školovala.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti