Pola sata sa... Nina Badrić

Pola sata sa... Nina Badrić

Autor: | 20/07/2012

0

Posle učešća na "Evroviziji", pevačica Nina Badrić nastavlja promociju svog novog albuma „Nebo“ koji je publika već zavolela. Ova lepa Zagrepčanka odlučila je da,na jesen, publiku obraduje nizom koncerata širom regiona, ali pre toga planira da se sa suprugom Bernandom Krasićem, kao i sa porodicom i prijateljima tokom leta odmori i napuni pozitivnom energijom za predstojeće obaveze. Mnogima omiljena pevačica nedavno je proslavila četrdeseti rođendan u najužem krugu, a sa poslovnim saradnicima planira da organizuje veliku žurku.
Nedavno ste u klubu „La Folie“ u Beogradu imali promociju albuma „Nebo“, jeste li zadovoljni kako je sve proteklo?
- Uz pomoć Rake Marića i "Music stara" sve je prošlo u najboljem redu. Bilo je to prekrasno druženje sa kolegama i ljudima iz javnog života, posle čega sam imala i koncert za publiku. Sada već dovoljno dugo dolazim u Beograd pa sam stekla mnoga prekrasna poznanstva, ali i prijateljstva. Volim dobre i duhovite ljude koji su, uz to, i gurmani, a u Srbiji znam nekoliko takvih kojima se uvek javljam kada dolazim.
Jeste li uzbuđeni zbog koncerta u "Beogradskoj areni" zakazanog za 27. oktobar?
- Jesam. Na jesen me očekuje velika turneja, prvo ću pevati u Zagrebu, a odmah posle nedelju dana i u Beogradu. U planu je da nastupim u Sarajevu, Skoplju i Ljubljani, a potom ću pevati i u drugim gradovima širom Hrvatske, ali i čitavog regiona. Sve pesme će biti u novim aranžmanima i čekaju me velike pripreme za turneju. Poslednji put sam nešto slično radila sa albumom „Ljubav“ i taj period mi je ostao u lepom sećanju.
Da li ste se potpuno oporavili od operacije glasnih žica i kako ste prošli kroz taj period?
- Taj period mi je sigurno bio najteži u karijeri, u životu sam imala i težih, ali u poslu je to bila najteža situacija. Kada su sve oči zbog "Evrosonga" bile uperene u mene, prolazila sam kroz pravu dramu. Nisam žena koja voli da kuka i plače, samostalna sam i mislim da sam borac, ali koliko god da sam u tom periodu sebi govorila „dobro, i to će proći“, nije mi bilo svejedno. Glas je moj instrument i ne mogu da odem u prodavnicu i da kupim novi. Moja situacija nije bila nimalo bezazlena, operacija je dugo trajala, ali sam se pridržavala svega što mi je doktor rekao i kada se sve završilo, rekla sam samo „Hvala ti, Bože, dao si mi novi glas“, jer me moj glas nikada nije bolje služio.
Kako vam je bilo kada ste poslehirurške intervencije morali da ćutite petnaest dana?
- To je bilo predivno iskustvo jer tek u tišini sve možeš da vidiš i osetiš. U tih petnaest dana doživela sam ličnu katarzu što je bilo odlično. Kasnije sam dobila veliki elan za sve, pa sam skoro komponovala šest novih numera.
Hoćete li neku od njih uskoro da objavite?
- Planiram da već tokom leta izdam jedan singl i to u duetu sa jednim kolegom, ali još ne mogu da otkrivam detalje.
Planirate li da letos odete na odmor?
- Do sredine jula imaću dosta nastupa i vredno ću raditi, a potom planiram da se odmaram. Postoji vreme kada se radi, ali i ono za predah. Priuštiću sebi mesec dana bez posla, jer me na jesen čekaju mnoge obaveze, osim toga već godinu i po dana nisam imala odmor.
Gde ćete letovati ove godine?
- Planiram da odem najpre u Istru, a potom u Dalmaciju. Tamo ću provesti oko dve nedelje, a potom idem na jug Italije gde me niko ne poznaje i gde mogu zaista potpuno da se opustim. Letovaću sa suprugom, ali i sa članovima moje porodice i prijateljima kojima tokom godine ne mogu da se posvetim onoliko koliko bih želela.
Prošle nedelje proslavili ste četrdeseti rođendan, kako ste ga obeležili?
- Rođendan sam obeležila malom proslavom u najužem krugu porodice i prijatelja. Nisam neko ko voli crvene tepihe i nisam željna velikih fešti. Najbolji provodi su mi se uvek događali spontano, tako da ću verovatno za mesec ili dva, kada budem raspoložena za velika slavlja, pozvati širi krug prijatelja i poslovne saradnike i napraviti žurku za dvesta ljudi povodom  četrdesetog rođendana.
Jeste li podvukli crtu i malo razmislili o vašem životu i daljim planovima zbog jubilarnog rođendana?
- Stalno podvlačim crtu i trudim se da sagledam sve segmente života i posla i da pogledam šta je dobro, a u čemu bih mogla da budem bolja. Jednostavno takva sam osoba.
Pridržavate li se saveta koje sebipostavljate sledeći zacrtani cilj?
- Da. I to je stvar odluke da li će ti u životu biti bolje ili neće. Disciplinovana sam, a, sa druge strane, sebi sam najgori kritičar. Mnogi misle da je moj posao „hodanje po crvenom tepihu“, ali nije tako. To sebi mogu da priušte samo svetske zvezde. Imala sam priliku da upoznam mnoge od njih poput Bijonse ili Stiva Vondera i njihov posao je samo pevanje. Ali ja to sebi ne mogu da priuštim i moram da se bavim još mnogim drugim stvarima, što zahteva veliki trud.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još