Danijela Karić-Martać: Porodična harmonija

Danijela Karić-Martać: Porodična harmonija

Autor: | 03/09/2012

0

Naslednica jedne od najbogatijih srpskih porodica Karić, Danijela Karić-Martać ne odriče se svoje velike ljubavi - muzike. Kćerka Dragomira i Hafe Karić još kao devojčica sa sestrom od strica Danicom osnovala je grupu „D’n’D“, koja je prestala da funkcioniše u trenutku kada su obe počele da studiraju. Posle povratka iz Londona, gde je provela veći deo života i gde je posle udaje za Nikolu Martaća rodila dvoje dece, sina Filipa i kćerku Moniku, vratila se pevanju. Pre godinu i po dana objavila je jednu pesmu, a nedavno se publici predstavila novim singlom „Idealno različiti“, koji je uradio Željko Joksimović.
- Željka sam upoznala kao četrnaestogodišnjakinja, tada je radio himnu „Mobtela“, koju smo Dana i ja otpevale. Kada sam posle pet, šest godina odsustvovanja sa scene odlučila da se vratim muzici, znala sam da želim da mi on radi album. Kada smo razgovarali o saradnji još sam živela u Londonu, ali smo se dogovorili da njemu prepustim moj kompakt disk. Taman kada smo počeli sa radom ostala sam u drugom stanju i morali smo da napravimo pauzu. Posle rođenja sina Filipa snimila sam dve pesme, ali sam ubrzo opet zatrudnela i ponovna pauza je bila neminovna. Kada sam rodila kćerku Moniku, sa porodicom sam se vratila u Beograd i tada sam rekla „stop“. Zadovoljna sam sa dvoje prelepe dece i spremna sam da se posvetim sebi i svojoj karijeri. Nastavljamo tamo gde smo stali, izdala sam singl, a album privodimo kraju - zadovoljno priča Danijela.
Sve joj je u životu lakše jer pored sebe ima Nikolu, supruga kakav se samo poželeti može, kako pevačica često ističe. Njen tri godine stariji muž najveća joj je podrška i oslonac. I ona je njegov glavni pokretač i odlično se dopunjuju, zbog čega u šali kažu da su idealno različiti, baš kakav je naziv njene nove pesme.
- Nikolina podrška mi mnogo znači, nekada me toliko „gura“ i bodri da moram da mu kažem da malo zastane.
Veliku ljubav supružnici su pre pet godina, 1. septembra, krunisali venčanjem u crkvi „Svetog Marka“ na Tašmajdanu. Godišnjicu uvek proslavljaju sami, u intimnoj atmosferi, a ove godine je moguće da će otići na kraće putovanje. Za sve godine koliko su u braku, oboje su se mnogo promenili. Na to nije uticao bračni zavet dat pred Bogom, ni potpis na papiru kod matičara, već rođenje dece. Četvorogodišnji Filip i dve godine mlađa Monika njihov su ponos i maksimalno su im posvećeni, razdvajaju se samo u malobrojnim situacijama.
- Filip i Monika rođeni su u Londonu. Posvećena sam im i pratim njihovo odrastanje. Trudim se da pored srpskog jezika perfektno govore i engleski. Oboje idu u vrtić „Kreativno pero“ gde pored maternjeg koriste i engleski jezik, a uskoro će im uvesti francuski ili italijanski, zavisi od izbora roditelja.
Danijela je odrasla u velikoj familiji, gde se na prvo mesto stavlja porodično zajedništvo. Porodica Karić kroz sve prolazi zajedno i tako uči i svoje naslednike.
- Volela bih da se i oni školuju u Londonu. Ne želim da ih sputavam, cilj mi je da im pružim sve što mogu. Njih dvoje moraju da znaju odakle potiču i koliko je važno da se porodica drži zajedno. Veoma su vezani. Srećna sam kada vidim koliko se vole. I u vrtiću mi kažu da ne mogu da veruju koliko je Filip brižan i čuva svoju sestru, ali i oni, kao i sva druga deca znaju da se posvađaju. U vaspitanju dece najvažnija je porodica, deci primer daju roditelji, bake i deke. Ukoliko vide da se mi poštujemo, i oni će se sa uvažavanjem ophoditi prema nama. Maksimalno se trudim da im budem dobar primer, ali im dajem i slobodu. Decu ne bi trebalo previše forsirati niti od njih praviti vojnike - priča Danijela, koja je diplomirala psihologiju, pa neke od teorija primenjuje u praksi.
Talentovana plavuša vedrog duha, koja je divan glas nasledila od svoje majke Hafe, ističe da nije strog roditelj i da svakog dana od svoje dece nešto nauči.
- Mnogo analiziram svoju decu. Nisam stroga, ali kada kažem da nešto ne može, u tome sam dosledna. Ne želim da budem stroga, jer deca bi trebalo da uživaju u ovom najlepšem dobu odrastanja. Moj suprug je nešto stroži, dok ja ne sve pozitivno gledam. Najlakše je vikati na dete, a najteže je imati strpljenja i stalno pričati sa njim. Ne mogu da kažem da i ja nekada ne podviknem, ali to izbegavam - kaže Danijela koja će tek posle izdavanja albuma odlučiti da li će povremeno ili svakog vikenda odlaziti na nastupe. U jedno je sigurna, šta god da odluči suprug će je podržati.

Piše: Sandra A. Rilak

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin